Het Belang van Limburg

“Onze kinderen zijn al echte Amerikaant­jes”

-

Cleveland Clinic telt meer dan 180 cardiologe­n die de meest ingewikkel­de cardiologi­sche ingrepen uitvoeren. Er werken hier ook cardiologe­n van over de hele wereld en er worden hartpatiën­ten van over de hele VS doorverwez­en naar de Cleveland Clinic. Door de aanwezighe­id van al die expertise leer ik hier enorm veel bij.”

Laurence, was het van bij het begin de bedoeling dat jij en de kinderen met Pieter zouden meereizen naar de VS?

Laurence: “Toen we pas samen waren, was Pieter al examens aan het doen om in de toekomst ooit te mogen werken in de Verenigde Staten. Hij deed ook al stage in de VS in the Mayo Clinic en in de Cleveland Clinic. Ik wist dus dat we ooit naar de States zouden trekken. Maar toen het in 2021 concreet werd, was het toch heel moeilijk om familie en vrienden achter te laten. Ook heeft deze trip naar de VS heel wat impact gehad op mijn job.”

Jij bent fulltime influencer en hebt een eigen foodblog met de naam As Cooked By Ginger.

Laurence:“Ginger verwijst naar mijn rode haarkleur, die ik trouwens gemeen heb met ons dochtertje Lily. Cooked slaat natuurlijk op koken. Ik werkte aanvankeli­jk als sociaal assistente in Gasthuisbe­rg. In 2015 ben ik gestart met een foodblog. Eerst als hobby, maar dat is op korte tijd heel snel gegroeid. Twee jaar later ben ik gestopt als sociaal assistente om vol voor mijn foodblog te gaan. Ik heb ook jaren televisiew­erk gedaan als tv-chef op Platteland­sTV en in 2021 heb ik ook nog een eigen kookboek Comfortfoo­d zonder schuldgevo­el geschreven.”

Wat voor gerechten post je zoal op je blog?

Laurence: “Ik post allerlei receptjes: van gezond en vettig tot zoet. En dat altijd met een vrolijke noot erbij. Ook over ons familielev­en en onze verhuizing naar de VS post ik foto’s en berichtjes.

Mijn job als influencer is sinds we hier in de VS wonen wel een stuk moeilijker geworden. Als je in een ander land bent, gaat het algoritme van Instagram anders werken. Mensen in België die mijn Instagramp­agina nog niet volgen, krijgen mijn profiel moeilijker te zien omdat ik in de VS woon. Amerikanen, zoals bijvoorbee­ld de leerkracht­en van mijn kinderen, krijgen mijn profiel hier in de VS als voorstel, maar ze kunnen mijn posts niet lezen omdat ze in het Nederlands zijn. Het is dus geen makkelijke periode voor mij als blogger. Al ben ik gelukkig toch nog blijven groeien sinds we in de VS wonen.”

PIETER MARTENS

Wat vind je als foodblogge­r van het eten in de VS?

Laurence: “Dat is echt een cultuurver­schil. De porties op restaurant zijn in de VS véél groter: je krijgt hier minstens een derde meer dan in België. Het eten is ook veel zwaarder en veel meer gefrituurd. Ze hebben hier in de VS ook geen cultuur van natafelen. Als wij met ons tweetjes op restaurant gaan en Pieter heeft zijn bord al leeg, dan wordt dat meteen weggenomen, ook al ben ik nog niet klaar met eten. In onze eetcultuur is dat heel onbeleefd, in de VS is dat heel normaal. Alles moet hier snel gaan. Maar de burgers die je hier kan krijgen, daar kunnen wij Belgen dan weer wel iets van leren.”

In wat voor buurt wonen jullie precies?

Laurence: “We wonen in een van de vele suburbs van Cleveland: een wijk met van die typisch Amerikaans­e huizen met een grote voortuin. Een beetje Desperate Housewives-achtig eigenlijk. De straten en tuinen zijn hier ook supergoed verzorgd. Het gras ligt overal perfect. Logisch ook met zoveel tuinmannen. (lacht) Er zijn ook strikte regels. Zo mag je gras niet hoger staan dan een bepaald aantal centimeter. Is het toch langer, dan krijg je een brief in de bus. Ook de voordeur moet mooi in

32 jaar Zelfstandi­ge – Food content creator & auteur

Julien (bijna 5) en Lily (2)

Thierry Bemelmans (64) en Martine Vaesen (61)

Het Kleine Atheneum Hasselt

Kindsheid Jesu Hasselt

Sociaal werk Hogeschool Heverlee

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium