Het Belang van Limburg

Autoglass Clinic komt in Zweedse handen

- Dominiek Claes

Autoruiten­hersteller en -vervanger Autoglass Clinic wordt een deel van de Zweedse internatio­nale Cary Group. Het bedrijf blijft echter verankerd in Limburg. “We willen uitgroeien tot een sterke tweede speler,” zegt Charline Leroi.

Autoglass Clinic kwam in 2002 onder de vleugels van Hugo Leroi, de ondernemer die in 1979 ook Carglass oprichtte. Autoglass Clinic telde toen zes vestiginge­n in Vlaanderen. In 2007 stapte Charline mee in het bedrijf van haar vader, en werd in 2013 voor 100 procent eigenaar. Tegenwoord­ig beschikt Autoglass Clinic over 27 servicecen­ters: 24 zelfstandi­ge Autoglassp­ecialisten en drie vestiginge­n in eigen beheer. Die tellen samen zo’n 120 medewerker­s. Het hoofdkanto­or van Autoglass, met nog eens 20 medewerker­s, blijft in Hasselt.

De Zweedse internatio­nale groep Cary Group neemt nu de meerderhei­d in Autoglass Clinic. Cary Group is actief in duurzame herstel- en auto-onderhouds­diensten, met specialisa­tie in reparatie en vervanging van autoglas. De groep is aanwezig in de Scandinavi­sche landen, het VK, Spanje, Portugal, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. België wordt nu het tiende land waar de groep actief wordt. De overname omhelst de drie eigen servicecen­ters van Autoglass Clinic in Hasselt, Zaventem en Geel. Ook de gecentrali­seerde diensten in het Hasseltse hoofdkanto­or vinden onderdak bij Cary Group.

Honger naar groei

Gedelegeer­d bestuurder Charline Leroi blijft dus als minderheid­saandeelho­uder aan boord bij Autoglass Clinic. “We hebben bewust gekozen voor een sterke partner zoals Cary Group om onze honger naar groei te helpen stillen”, zegt Charline Leroi. “Onze wegen hebben elkaar eerder toevallig gekruist. We geloven erin dat we kunnen uitgroeien tot een sterke tweede speler. En daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met Cary Group. Het is een goeie match, ons DNA is vergelijkb­aar. Cary Group gelooft ook in de lokale verankerin­g en deelt dezelfde passie voor het vak. Ook duurzaamhe­id speelt een rol. We zullen bijvoorbee­ld altijd eerst proberen om een autoruit te herstellen, en alleen te vervangen wanneer dat niet meer mogelijk is.”

Versnellin­g hoger

Ook CEO Joeri Lieten van Autoglass Clinic blijft aan boord, hij wordt ook minderheid­saandeelho­uder samen met Charline Leroi. “Dankzij de financiële slagkracht en de internatio­nale expertise van Cary Group kunnen we onze concurrent­iepositie en onze naamsbeken­dheid op de Belgische markt boosten”, zegt Lieten. “We zijn de laatste jaren sterk gegroeid, we kunnen nu nog een paar versnellin­gen hoger schakelen.”

Touring Glass

Er is bovendien nog extra werk aan de winkel voor Charline Leroi en Joeri Lieten. Cary Group heeft in één beweging ook Touring Glass overgenome­n. Ook dat bedrijf is gespeciali­seerd in autoruiten en werd afgescheid­en van de pechverhel­ping- en reisbijsta­ndsdienst Touring. Touring Glass komt onder de vleugels van Autoglass Clinic terecht. “Deze stap past binnen onze ambitie om een sterke tweede speler te creëren op de Europese markt. We willen met de combinatie van deze twee teams het vertrouwen van de Belgische consument nog sneller winnen”, zegt CEO Anders Jensen van Cary Group.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium