Het Belang van Limburg

Gaat Ronny Deila klaarheid scheppen?

- David Van de Broeck en Thomas Standaert

Vervelende dagen voor Ronny Deila (47). Iedereen weet dat de Noor in polepositi­on ligt om coach te worden van Club Brugge, maar zolang de deal niet rond is, blijft hij opgejaagd wild. Maakt hij ons vandaag eindelijk wijzer?

De Standard-supporters hebben hun alarmklok ingesteld. Om 12.45 uur blikt Ronny Deila op zijn persbabbel vooruit op de match tegen Cercle, maar ze willen maar één ding weten: de stand van zaken rond hun trainer en Club Brugge.

Wat wij weten? Dat Vincent Mannaert hem eerder dit seizoen al graag had weggeplukt, maar dat het toen te delicaat was en hij de contacten dan maar heeft onderhoude­n om in de zomer over te nemen. Dat het dossier van Deila intussen bovenaan de stapel ligt van de CEO, want dat hij de voorkeur geniet op Karel Geraerts. Dat Deila openstaat voor een overgang, omdat hij er sportief en financieel op vooruitgaa­t.

Maar dat het wachten is op de afronding. Club moet de afkoopsom van 2 miljoen euro betalen, maar liet Standard nog niks weten.

Exact een maand geleden schreven we al dat Club bij Deila terecht was gekomen. En sinds er vorige week gewag werd gemaakt van een deal die zo goed als rond was, is het hek van de dam. Deila moest zich na de nederlaag in Westerlo verontschu­ldigen en verdedigen: “Sorry voor deze situatie, die mijn spelers heeft beïnvloed. Maar van een akkoord is geen sprake, ik kreeg zelfs nog geen aanbod. Onderhande­lingen? Als er contact was, was dat met mijn makelaar.”

Helemaal eerlijk was hij niet, maar hij zit nu eenmaal in een lastig parket. Zolang er niks officieel is, kan hij geen duidelijkh­eid brengen. Veel fans vinden hem al een verrader omdat hij er nog maar aan denkt om bij de concurrent te tekenen.

Zaterdag op Sclessin

Zaterdag liet Deila intern nog verstaan dat “de komende dagen” raad zouden brengen, maar er is niks veranderd. Hij leidde ook gisteren de training alsof er niks aan de hand is. Maar vandaag moet hij het weer komen uitleggen tegenover de media. Gaat hij zich opnieuw in bochten moeten wringen, omdat hij zelf nog twijfelt of omdat Club hem laat spartelen in plaats van alles af te ronden? Of kan hij nu toch klaarheid scheppen? Het Luikse bestuur, dat hem een beter contract voorstelde, wil alleszins ook weten waar het aan toe is.

Zaterdag speelt Standard thuis. Na een 2 op 12 zal er sowieso al gemor zijn, maar stel je voor dat Deila bekendmaak­t dat hij naar Club trekt. Dan is het niet uitgeslote­n dat hij al afscheid neemt – zodat hij niet meer op de bank hoeft te zitten – want anders kan het heet worden.

Veel fans vinden hem al een verrader omdat hij er nog maar aan denkt om bij de concurrent te

tekenen

 ?? FOTO BELGA ?? Ronny Deila is topkandida­at om de nieuwe coach van Club Brugge te worden.
FOTO BELGA Ronny Deila is topkandida­at om de nieuwe coach van Club Brugge te worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium