Het Belang van Limburg

Waarom ze bij Union nog vol in titel mogen geloven

- Valerie Van Avermaet

De meeste ogen zijn deze week op Antwerp gericht omdat de Great Old zondag de titel kan pakken tegen Union. Maar niet vergeten: ook de Brusselaar­s hebben hun lot nog altijd in eigen handen. En ze geloven (terecht!) dat het kan.

Mathematis­ch kan het nog

Een nederlaag tegen Antwerp kost Union de titel, maar in de andere twee scenario’s - gelijkspel­en of winnen - maken de Brusselaar­s nog steeds een goede kans om zich tot kampioen te kronen. Bij een draw moet

Union op de laatste speeldag thuis beter doen tegen Club Brugge dan Antwerp op bezoek bij Genk. Bij winst hebben de troepen van Karel Geraerts op de slotspeeld­ag genoeg aan een gelijkspel.

Union geeft nooit op

De eerste wedstrijd in deze playoffs onherkenba­ar verliezen tegen Antwerp? Geen probleem. Union herpakte zich drie dagen later al door Club Brugge over de knie te leggen. Daarna volgden nog een zege en een gelijkspel - ondanks een 1-0-achterstan­d - tegen Genk, mét goed voetbal. Het heeft voor een vertrouwen­sboost gezorgd. Wie zegt dat de rollen tussen Antwerp en Union zondag niet omgekeerd kunnen zijn tegenover drie weken geleden? De twee verplaatsi­ngen naar de Bosuil dit seizoen verloor Union, maar twee van de vier nederlagen van de

Great Old in 2023 kwamen er tegen de Brusselaar­s.

Meer ervaring in titelstrij­d

Bij Antwerp zijn ze naar verluidt nog steeds rustig, maar hetzelfde geldt voor Union. Ze hebben zelfs nog tijd om wat zand in de ogen te strooien rond de situatie van Teddy Teuma. Want hoe ernstig is de blessure van de aanvoerder nu echt? Niemand die er in en rond de club op wil antwoorden.

Terwijl Antwerp het zondag in eigen huis wil (of moet?) afmaken, leeft bij Union het gevoel dat de titel veel minder hoeft dan vorig jaar. Toen stond het nagenoeg een heel seizoen aan de leiding. Nu valt er niks te verliezen, enkel te winnen.

En wat de Bosuil betreft: Geraerts en co beseffen dat het zondag kan spoken, maar dat was vorig jaar ook het geval in Jan Breydel tijdens de beslissend­e wedstrijd tegen Club Brugge. Hoewel Union verloor, presenteer­de het zich toen allerminst als een angstig vogeltje.

Tot slot kan ook de ervaring van het seizoen daarvoor meespelen. Toen kroonde Union zich tot kampioen in 1B. Het is anders dan een titelstrij­d in 1A, maar toch. Voor de laatste keer dat Antwerp nog eens echt meedeed voor de titel, moeten we al terug naar 2017, toen ze naar 1A promoveerd­en.

 ?? FOTO BELGA ?? Karel Geraerts.
FOTO BELGA Karel Geraerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium