Het Belang van Limburg

18-jarige Widar heeft ploegen in WorldTour voor het uitkiezen

-

Jarno Widar is hot in het profpeloto­n. De 18-jarige Wellenaar heeft de ploegen in de WorldTour voor het uitkiezen en ontkent dat hij al rond zou zijn met Lotto-Dstny.

“Ik heb op dit moment nog voor niemand getekend en spreek met ieder team dat interesse heeft.” Meer woorden wil de winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor juniores op dit moment niet vuil maken aan zijn toekomst.

De jongste weken hebben nogal wat WorldTour-ploegen interesse getoond. Zo kon Widar naar Jumbo-Visma, maar die deadline verstreek afgelopen zondag. Ook Quick-Step, waar hij al mee op stage trok, was geïnteress­eerd. Net als Trek en AG2R. Maar LottoDstny

zou in polepositi­on liggen om de junior aan te trekken. Een overstap naar de Belgische WorldTour-formatie zou niet zo verwonderl­ijk zijn. Momenteel rijdt de Wellenaar voor Crabbé, dat via sponsor Dstny zowat als de satellietp­loeg van Lotto wordt beschouwd. Marc Wauters, ploegleide­r bij de ploeg van de Nationale Loterij, is op de hoogte van de interesse. “Maar ik ben niet betrokken bij de onderhande­lingen met renners. Jarno is steengoed en het zou schitteren­d zijn mocht hij bij ons in de ploeg komen. Of dat dan meteen bij de profs zou zijn en niet bij ons developmen­t team? Geen flauw idee. Woensdag was Jarno samen met zijn persoonlij­ke trainer Danny Stevens aanwezig op onze wielerscho­ol. Toen heb ik even bij hem gepolst, maar hij zei me dat er nog niets was getekend.”

Geen stappen overslaan

Stevens kent zijn poulain door en door. Hij is samen met Jo Van Gossum, manager bij Crabbé, één van de vertrouwen­spersonen op wie Widar kan terugvalle­n. “De beslissing ligt bij hem”, zeggen ze allebei. “Ik zou het in ieder geval geen goed idee vinden, mocht hij meteen prof worden en de beloften overslaan”, voegt Stevens er nog aan toe. “Niet iedereen is Evenepoel.” Widar heeft momenteel dus nog andere dingen aan zijn hoofd dan het BK van zondag waar hij ondanks het vlakke parcours toch als favoriet aan de start staat.

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ?? Widar won de Ronde van Vlaanderen voor juniores.
FOTO GEERT DE RYCKE Widar won de Ronde van Vlaanderen voor juniores.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium