Het Belang van Limburg

Nina een groot voorbeeld”

-

minder goed, ik viel van de brug. Misschien door de zenuwen, omdat het mijn eerste wedstrijd was als senior. Laten we zeggen dat Stuttgart een opwarmertj­e was, want in Caïro heb ik me goed herpakt met twee mooie medailles. Al mijn oefeningen zijn daar gelukt, en dat was mijn voornaamst­e doel. Aan medailles was ik nog niet aan het denken, hooguit aan een finaleplaa­ts. Maar het is beter uitgedraai­d, de scores lagen hoger dan verwacht. Ik kreeg kriebels in mijn buik toen ik op dat podium kon staan naast gymnasten met zoveel ervaring. Een mooi moment. Het motiveert me, dit was de eerste stap.”

Oefening van Nina

Het eerstvolge­nde grote doel is het WK, dat in september begint in Antwerpen. “Wat ik in Caïro heb geturnd, is een beginmoeil­ijkheid bij seniors. Als ik een plaatsje wil in het WK-team moet ik de moeilijkhe­id hoger leggen en mijn uitvoering stabiel maken. Dat moet mogelijk zijn. Ik merk wel dat nieuwe dingen aanleren op dit niveau moeilijker wordt. Vroeger lukte iets nieuws meteen, nu moet ik er langer en harder aan werken. Ik zou graag de brugoefeni­ng van Nina kunnen uitvoeren, maar als dat niet lukt, zijn er ook andere dingen die ik kan proberen.”

Het BK, dat dit weekend plaatsvind­t in Libramont, is eerder een tussendoor­tje. Niet alle nationale toppers doen mee. Derwael sowieso niet, zij herstelt nog van haar schouderbl­essure. “Het is niet de belangrijk­ste afspraak van het jaar, maar ik zie het als een kans om weer een ervaring rijker te worden. Een Belgische titel is haalbaar. Ik heb er al eentje behaald, allround bij de jeugd in 2019. Ook in Libramont.”

→ BK in Libramont: www.ffgym.be

 ?? FOTO FREDERIEK VANDE VELDE ?? Erika Pinxten aast op selecties voor het WK en de Spelen: “Maar dan moet de moeilijkhe­id van mijn oefeningen nog omhoog.”
FOTO FREDERIEK VANDE VELDE Erika Pinxten aast op selecties voor het WK en de Spelen: “Maar dan moet de moeilijkhe­id van mijn oefeningen nog omhoog.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium