Het Belang van Limburg

Titel voor Sint-Truiden zijn”

-

ringen aan de eerdere confrontat­ies tegen Eupen dit seizoen. Zelfs niet aan de bekerfinal­e, hoewel ze die wonnen. “De winst was het enige positieve”, aldus Schepkens. “Over mijn prestatie was ik allesbehal­ve tevreden. Te veel kansen gemist en daardoor Eupen weer in de wedstrijd laten komen. Dat ze dit seizoen de revelatie zijn, hoeft niet te verbazen. Ze versterkte­n zich onder meer met drie speelsters van landskampi­oen Visé en die meisjes brachten uiteraard veel ervaring mee.”

Ook Macours denkt liever niet meer terug aan de bekerfinal­e. “Ik liep al na tien minuten tegen een rode kaart aan en moest de wedstrijd vanop de tribune volgen. Zo heb ik wel goed kunnen zien wat er allemaal fout ging. Ons tactisch plannetje viel helemaal in duigen. Verdedigen­d konden we nog aan de druk van Eupen weerstaan, maar aanvallend liep het voor geen meter.”

Kwaliteit

Uiteindeli­jk liep het in de bekerfinal­e nog goed af, maar in de reguliere competitie ging het wel twee keer fout. Afgelopen zaterdag nog won Eupen met duidelijke 32-25cijfers. Maar Schepkens hecht weinig belang aan dat resultaat. “Bij ons droop de motivatie er niet vanaf. Het resultaat deed er niet meer toe omdat we toch al zeker waren van de eerste plaats en het thuisvoord­eel in een eventuele belle. Bovendien bleven bij ons nogal wat basisspeel­sters aan de kant. Ik blijf positief. We hebben voldoende kwaliteit in huis. Na twee wedstrijde­n moet de titel voor ons zijn.”

→ Zaterdag 15.30: uur Eupen - Sint-Truiden (finale play-offs match 1) Maandag 16 uur: Sint-Truiden - Eupen (finale play-offs match 2)

Voor volgend seizoen heeft Sint-Truiden zich versterkt met Bo Hoogenboom en Mirthe Boiten, die overkomen van het Nederlands­e Geleen. Maandag ontvangt Sint-Truiden ook de Belgische finales G-handbal. Sint-Truiden neemt het zowel bij de jongste (12.45 uur) als bij de oudste groep (14 uur) op tegen Uilenspieg­el.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Aiko Schepkens (l.) en Karen Macours zijn op hun hoede, maar hebben vertrouwen in een goede afloop.
FOTO BART BORGERHOFF Aiko Schepkens (l.) en Karen Macours zijn op hun hoede, maar hebben vertrouwen in een goede afloop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium