Het Belang van Limburg

Pa Evenepoel: “Concreet bod van INEOS kwam er nog nooit”

-

“Remco Evenepoel heeft een gesprek gehad met Lefevere. Hij is volgens een welingelic­hte bron niet honderd procent tevreden binnen de ploeg en INEOS zou hem nog steeds het hof maken”, viel te horen in Wielerclub Wattage, de podcast van Sporza.

Hallo Patrick Lefevere? “Net het omgekeerde is waar”, vertelt de CEO van SoudalQuic­k-Step. “Ik heb een heel goed gesprek gehad met Remco, over hoe hij zijn toekomst ziet. En ook over het INEOSgeruc­ht is Lefevere duidelijk. “Ik heb het een beetje gehad met dat spook van INEOS dat te pas en te onpas verschijnt. Ze zullen gesproken hebben met vader Evenepoel, maar dat was vorig jaar en concreet is dat nooit geworden. Het is niet omdat Jim Ratcliffe de rijkste man is van Europa dat hij om het even wie kan kopen.”

Lukaku

Ook Patrick Evenepoel, die ook de manager is van zijn zoon, is duidelijk over de interesse van INEOS: “Die was er altijd, maar er werd nog nooit een concreet bod gedaan. De Britten zijn ook niet alleen. Uiteraard informeren alle ploegen die op zoek zijn naar een potentiële rondewinna­ar. Ik heb geleerd om beleefd te blijven tegen iedereen.” Evenepoel heeft een contract tot eind 2026. “Zijn hart is bij Soudal-Quick-Step, dat is onverander­d”, zegt vader Evenepoel. “Zoals Romelu Lukaku’s hart bij Anderlecht ligt, maar hij speelt wel de finale van de Champions League met Inter Milan. Dat grote doel kon hij bij zijn lievelings­club niet bereiken.”

Patrick Evenepoel beaamde ook dat zijn zoon met Lefevere heeft gepraat. “Bepaalde punten voor de toekomst zijn besproken. In zaken die louter van sportieve aard zijn, kom ik niet tussen. Dat is tussen de ploegleidi­ng en Remco. Iedereen weet dat er versterkin­g nodig is als Soudal-Quick-Step volgend jaar met Remco naar de Tour wil gaan.”

 ?? FOTO SOUDAL QUICK-STEP/ WOUT BEEL ??
FOTO SOUDAL QUICK-STEP/ WOUT BEEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium