Het Belang van Limburg

Severens verhuist naar nieuw uitvaartce­ntrum met aula voor 150 personen

- Geert Van Baelen

UITVAART Uitvaartzo­rg Severens verhuist vanaf 1 juni naar een nieuw onderkomen aan de Leopoldlaa­n. Hiervoor werd een voormalige winkel heringeric­ht tot uitvaartce­ntrum. Zaterdag kan het publiek er een kijkje nemen.

Adrienne en Albert Severens startten in 1967 de bekende uitvaarton­derneming vanuit hun eigen woning in Overpelt aan de Astridlaan. Het was de start van een bloeiend familiebed­rijf. Later kwamen ook dochters Cynthia en Suzy in de zaak. De huidige locatie aan de Houtmolens­traat stootte echter op ruimtelijk­e beperkinge­n. “Daarom hebben we besloten om onze intrek te nemen in een groter en moderner uitvaartce­ntrum”, zegt zonemanage­r Nadine Beynsberge­r.

De keuze viel op het voormalige winkelgebo­uw van Carrefour aan de Leopoldlaa­n, tussen de centra van Overpelt en Neerpelt. Het voorbije jaar werd het heringeric­ht tot een modern uitvaartce­ntrum. “Hier kunnen we beter tegemoetko­men aan de noden van de families en inspelen op de vraag naar steeds meer persoonlij­ke afscheidsv­ieringen”, vult uitvaarton­dernemer Michel Thys aan. “Zo beschikken we hier over een aula voor 150 genodigden. Bovendien hoeven nabestaand­en voor de koffietafe­l niet meer uit te wijken, want die kunnen we op deze locatie verzorgen tot 50 personen. Daarnaast is er ook een ruime parking wat ook een belangrijk­e aanwinst is.”

Het nieuwe uitvaartce­ntrum beschikt over twee begroeting­skamers. “Op de locatie in het centrum hadden we één begroeting­skamer die moest omgebouwd worden tot aula voor amper 60 personen. Nu kunnen we verschille­nde families in alle discretie apart ontvangen”, vertelt Cynthia Severens. “Het interieur is zacht en huiselijk. Onze gekende aanpak zetten we hier verder.” Severens werkt met een team van twaalf mensen dat ook aan de slag is in de Lommelse vestiging. Zaterdag kunnen inwoners van Pelt en omstreken een kijkje nemen tijdens de opendeurda­g tussen 10 en 17 uur.

 ?? FOTO GVB ?? Zonemanage­r Nadine Beynsberge­r, Cynthia Severens en uitvaarton­dernemer Michel Thys in de nieuwe aula.
FOTO GVB Zonemanage­r Nadine Beynsberge­r, Cynthia Severens en uitvaarton­dernemer Michel Thys in de nieuwe aula.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium