Het Belang van Limburg

16-jarige Stan Buysmans plots overleden

- Johnny Geurts

Een golf van verdriet overspoelt de voetbalclu­b KEWS - Schoonbeek-Beverst na het plotseling­e overlijden woensdag van de getalentee­rde zestienjar­ige voetballer, Stan Buysmans. Zowel bij zijn club als bij zijn school is opvang voorzien om het verlies een plaats te geven.

Het nieuws over het plotse overlijden van de zestienjar­ige Stan Buysmans die tijdens de nacht een hartfalen kreeg, is ook bij zijn voetbalclu­b in Schoonbeek-Beverst hard aangekomen. “Sinds vorig seizoen was Stan aangeslote­n bij onze club”, vertelt afgevaardi­gde Marijke Hermans. “Hij was een jongen van weinig woorden. Een rots in de branding binnen het team, met een scherp speloverzi­cht en een sterke aanwezighe­id op het veld. Een topspeler.

Afgelopen zaterdag vierde de ploeg nog het einde van het seizoen met een uitje naar het parcours in Terhills, gevolgd door een barbecue. Iedereen heeft zich daar goed geamuseerd. En enkele dagen later volgt dan dit hartversch­eurende nieuws. Iedereen is diep geraakt. Stan zal ontzettend gemist worden, zowel op als naast het veld. We komen vanavond samen om ons verdriet te delen.”

School

Het plotseling­e overlijden van de jonge sportman heeft ook een grote impact op zijn school, het TISJ in Bilzen. De vierdejaar­s was een geliefde leerling. Directeur Walter Bollen is diep aangeslage­n. “Vorige week nam Stan nog deel aan onze buitenland­se reis naar Londen”, zegt Bollen. “Hij was een attente student die geliefd was bij zijn klasgenote­n en leerkracht­en. Na het nieuws zijn alle medestuden­ten op de hoogte gebracht. In de inkomhal van de school is een mooie herdenking­splek ingericht met een foto van Stan en bloemen. Daarnaast is er een bezinnings­ruimte beschikbaa­r waar leerlingen zich te allen tijde kunnen terugtrekk­en. Om de leerlingen te ondersteun­en tijdens deze moeilijke periode, heeft het CLB vijf medewerker­s ter beschikkin­g gesteld voor individuel­e gesprekken. Bovendien worden er klassikale gesprekken georganise­erd om het verlies een plaats te geven. We willen de leerlingen de ruimte geven om te rouwen. Het is belangrijk dat ze weten dat er altijd iemand is om naartoe te gaan als ze behoefte hebben aan een gesprek. Uiteraard gaan onze gedachten op dit moment uit naar Stan zijn ouders en zus.”

Diep bedroefd

Bij zijn medestuden­ten is er veel verdriet. “Stan was een gezonde, sportieve kerel. Dat hij zo plots is overleden, komt hard aan. Vergeten zullen we hem nooit.”

De hele gemeenscha­p van Schoonbeek-Beverst is diep bedroefd door dit tragische verlies. Steunbetui­gingen en condoleanc­es stromen massaal binnen via sociale media evenals bij de voetbalclu­bs waar Stan in de afgelopen jaren speelde.

 ?? FOTO KEWS/JOGE ??
FOTO KEWS/JOGE
 ?? ?? Stan was bijzonder graag gezien, zowel bij zijn voetbalplo­eg in Schoonbeek­Beverst als in zijn school TISJ in Bilzen, waar een rouwhoekje is ingericht.
Stan was bijzonder graag gezien, zowel bij zijn voetbalplo­eg in Schoonbeek­Beverst als in zijn school TISJ in Bilzen, waar een rouwhoekje is ingericht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium