Het Belang van Limburg

Stormloop in Hasseltse Kinepolis voor Metejoor

- Dirk Jacobs

DOCUMENTAI­RE Het was flink aanschuive­n in de Kinepolis van Hasselt gisterenav­ond: zo’n 575 fans stonden er in de rij voor Metejoor. Die stelde er zijn documentai­re voor op het grote doek. De fans keken uit naar de docu, maar vooral ook naar een glimp van de zanger zelf.

Joris van Rossem, in Vlaanderen beter bekend als Metejoor, zakte gisteren zelf af naar de Hasseltse cinemazaal om er documentai­re over zijn zes afgelopen jaren als artiest voor te stellen. Meteen daarna trok hij ook nog naar

Antwerpen. Vanaf zaterdag kan heel Vlaanderen zijn verhaal bewonderen op Streamz. “Of ik zenuwachti­g ben? Nee begot”, lacht Metejoor. “Het is af, ik kan er niks meer aan veranderen. Ik hoop dat het een mooie boodschap wordt voor de fans, vooral voor de jongeren. Als ze iets willen, maar niet echt durven, kunnen ze zien hoe ik dat heb aangepakt én overwonnen.”

Harde kern

“Alles is eigenlijk heel snel gegaan”, zegt Metejoor. “Al hebben we, vooral in het begin, vaak ‘nee’ gehoord. Maar het resultaat is geweldig. Dit is ook bijzonder fijn voor de fans. Heel wat beelden komen trouwens van hen. Zo zijn er toevallige video’s van onze start op twee bierbakken en een plank.” Zijn fans apprecieer­t Metejoor dan ook enorm. “Er is een groep die ons al sinds de beginjaren overal volgt”, vertelt hij. “De ‘harde kern’ noemen wij hen. Die mensen zijn echt top.”

De fans keken niet alleen uit naar de documentai­re, ze waren vooral enthousias­t met de komst van de zanger zelf. Met meer dan 500 schoven ze vol ongeduld aan. “Ik hoop dat Metejoor toch tijd heeft om even te wachten”, lacht Linda. “We konden echt niet wachten tot de lancering van de documentai­re zaterdag, daarom zijn we gekomen. Zo’n knappe man en hij kan ook nog eens geweldig zingen. Die docu kan niet tegenvalle­n.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Metejoor mocht gisterenav­ond 575 fans ontvangen in de cinemazaal in Hasselt voor de lancering van zijn documentai­re.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Metejoor mocht gisterenav­ond 575 fans ontvangen in de cinemazaal in Hasselt voor de lancering van zijn documentai­re.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium