Het Belang van Limburg

Hugo Sigal en Tine Embrechts versterken cast van ‘Red Star Line’

-

In maart startte al een eerste ronde van de Studio 100-musical Red Star Line met maar liefst 80 voorstelli­ngen. De cast, met onder meer Jelle Cleymans, Ianthe Tavernier en Jonas Van Geel, geniet nu van een welverdien­de zomervakan­tie. In september start de tweede ronde met een aantal nieuwe namen in de cast. Zo zal Hugo Sigal de rol van Odillon spelen. Femke Verschuere­n, bekend van televisier­eeks Lisa, neemt de hoofdrol van Marie op. Daarnaast zal ook Tine Embrechts als Zulma de cast vervoegen en speelt Bert Verbeke de rol van Cyriel.

Dan eet ik met het gezin. We hechten allebei veel waarde aan ons leven apart. We weten heel goed waar het fout gaat. Zij woont in Rotterdam, zij houdt van die stad. Ik hou van waar ik woon, want daar heb ik mijn hele familie rond me. We kunnen dat weer overhoop gaan gooien, bij elkaar wonen, op elkaars lip zitten. Maar we hebben gezien dat dat niet werkt. Dit wel.”

In de documentai­re komt ook je moeder aan het woord, bij wie je inwoonde toen. Hoe is het contact nu?

“Minder dan toen. Maar ik denk dat het goed is om afstand te nemen op mijn leeftijd. We zijn aparte personen, hebben allebei aparte denkpatron­en.”

Hebben jullie nog gesproken na de rechtszaak over de erfgenamen­kwestie?

“Ik sta er gelukkig buiten. Ik ben er twee jaar uit geweest, nu ga ik weer lekker voor mijn eigen centjes werken. En die erfenis – dat zeg ik eerlijk – kan mij worst wezen. Mijn vader heeft er hard voor gewerkt, mijn moeder heeft het geërfd. Als zij morgen besluit het in brand te steken, vind ik dat haar goed recht.”

Vind je het lastig dat het zo allemaal weer in de media verschijnt?

“Dat het naar buiten komt, vind ik niet lastig. Dat de situatie in de familie zo is, dat het zover is gekomen, dat vind ik moeilijker.”

Je deelde een foto van het muntje dat je krijgt voor x-aantal dagen nuchter zijn. Hoe voelt het om dat te krijgen?

“Ik vond dat stoer. In de kliniek ga je naar zeven dagen, dan naar twee weken, dan dertig dagen. Toen zei ik: het lijkt me zo cool als ik twee jaar nuchter ben. In september is het zover. Op een bepaald moment heb je langer niet gedronken dan wel. Dat zijn de mijlpalen.”

En dan mag je binnenkort het podium op.

“Dat heb ik heel hard gemist en daar kijk ik ook het meest naar uit. Hier zitten is leuk, en die ‘Welkom André’-berichten, ja, tof. Maar ik wil gewoon shows geven, daar word ik echt man van.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium