Het Belang van Limburg

Zorgt doelman van 1m97 voor primeur?

-

Leeftijd:

31 jaar.

Club:

Bree-Beek.

Positie:

Doelman.

Beroep:

Personal trainer/projectlei­der ‘gezondheid op werkvloer’.

Burg. staat:

Alleenstaa­nd, papa van Ella.

Vorige clubs:

Roda, Standard, Cercle, Ciney, MVV, Visé, Teveren, Bilzen-Waltwilder, Bregel, E. Mechelen a/d Maas.

Volgend seizoen:

Park Houthalen.

Favoriete club België:

“Moeilijke vraag, omdat ik bij enkele clubs zelf rondgelope­n heb en dat creëert toch een band. Maar ik ben geboren in Genk, dus zeg ik: KRC.”

Favoriete speler België:

“Simon Mignolet.”

Favoriete club buitenland:

“Het Barcelona van weleer.”

Favoriete speler buitenland:

“Dan kies ik voor een doelman: Neuer.”

“Ik kan blijkbaar de eerste doelman ooit worden op de erelijst van Provincial­e Voetballer van het Jaar in eerste provincial­e. Dat zou geweldig zijn. Zeker als je weet dat dit mijn eerste volledige seizoen was, nadat ik gestopt was met voetbal. Ik had problemen met m’n schouder, m’n praktijk (als personal coach, nvdr.) was enorm aan het groeien, ik had pas een dochtertje gekregen… Mijn prioriteit­en lagen buiten het voetbal. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus heb ik de draad weer opgepikt. Toen ik bij Bree-Beek tekende, heb ik meteen de ambitie uitgesprok­en om bij de top drie van doelmannen van eerste provincial­e te horen. Dat is me gelukt. Ik zit in de top drie van beste spelers van de reeks.” “Ik heb in mijn carrière met enkele heel degelijke doelmannen samengewer­kt: met Simon Mignolet bij STVV (ik was er belofte), met Moris (nu Union, nvdr.) en Bolat bij Standard, maar ook met andere bekende namen als Tyton, Castro, Coppens, Verbist,... Bij Roda JC heb ik op de bank gezeten in de Eredivisie, maar gekeept op het hoogste niveau heb ik nooit. Mijn carrière had zeker anders kunnen verlopen en ik weet dat ik er niet alles uit heb gehaald, maar daar heb ik geen spijt van. Ik heb me altijd goed geamuseerd. En het was een bewuste keuze om m’n andere carrière prioriteit te geven. Ik ben personal coach en doe veel projecten rond gezondheid op de werkvloer.”

“Ik denk wel dat ik mag zeggen dat ik het hele seizoen een impact gehad heb op de wedstrijde­n én de groep. Ik ben een leider, op én naast het veld. Iemand die mentalitei­t en sfeer brengt. Een allround-keeper ook, met de nodige présence. Daar helpt m’n lengte (1m97) me wel mee. Door mijn break waren kracht en explosivit­eit wat verdwenen. Ik ben op dat vlak al gegroeid, maar wil volgend seizoen bij Park Houthalen nog beter doen.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium