Het Belang van Limburg

“Natuurlijk komt er gesprek met Deila”

- Junior Verbeeke

Nu Club Brugge met Ronny Deila een nieuwe hoofdcoach heeft aangeduid, weet Rik De Mil (nog niet) waar hij aan toe is. Nog twee wedstrijde­n, en de 41-jarige interim-coach moet beslissen over zijn toekomst.

Rik De Mil pronkt met een Europees ticket na tien speeldagen aan het roer, en dat was de grote doelstelli­ng na een rollercoas­ter van een seizoen. En toch: eigenlijk werd de Oost-Vlaming nooit serieus overwogen als kandidaat-T1 met het oog op volgend seizoen. “Of dat een ontgoochel­ing is? (ontwijkend) Vanaf het begin was er duidelijk gecommunic­eerd wat mijn opdracht was. Daar was ik driehonder­d procent op geconcentr­eerd, en dat blijf ik doen. Na het seizoen zouden we samen bekijken wat de beste oplossing is. Eerlijk: ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt.” Had hij zo’n kans niet verdiend? “Ik heb altijd veel steun gekregen van de fans, maar ook intern, van het bestuur”, bleef De Mil opnieuw op de vlakte. “Men heeft de keuze gemaakt om iemand met ervaring binnen te halen en dan moet je dat respectere­n.”

Van hoofdtrain­er naar een functie als assistent: het kan toch niet evident zijn. “Je moet ook bekijken hoe ik T1 ben geworden. Het was een bizar seizoen. Nogmaals: alle opties liggen open, buiten dan hoofdtrain­er van Club worden. Op dat vlak is er eigenlijk weinig veranderd”, aldus De Mil. Club Brugge gaf al aan dat er een plaatsje vrij is in de nieuwe staf van Ronny Deila, die zelf Efrain Juarez meeneemt. “Maar er is nog geen contact geweest met Deila. Ik ken hem niet persoonlij­k. Uiteraard zullen wij wel een gesprek hebben en zullen we elkaar beter leren kennen.”

Dat zijn spelers nog niet weten of De Mil blijft, maakt volgens de uittredend­e hoofdcoach niet uit.

“Natuurlijk heeft iedereen het nieuws gehoord over Deila, maar veel merk ik daar niet van. We hebben een zeer goede band en dat blijft zo tot de laatste speeldag.”

 ?? FOTO BELGA ?? Rik De Mil weet nog niet waar zijn toekomst ligt.
FOTO BELGA Rik De Mil weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium