Het Belang van Limburg

Sporting Hasselt op twee zeges van promotie naar eerste nationale

- Jeroen Fissette

Jong Cercle Brugge. Dat is zondag (15u) de voorlaatst­e horde voor Sporting Hasselt richting promotie. De Hasselaren moeten in het eigen Stedelijk Sportstadi­on de Brugse beloften uitschakel­en vooraleer ze zich mogen opmaken voor de ultieme finale. Wij legden drie protagonis­ten van de club voorzitter Bart Casters, trainer Davy Sroka en kapitein Jordi Maus - drie stellingen voor. Hasselt heeft op het ideale moment de topvorm beet

Casters: “Dat klopt helemaal. Eigenlijk is die stijgende vormcurve begonnen na de overname van Davy Sroka. Sindsdien is het geloof in eigen kunnen enorm gestegen. Het is duidelijk dat de spelers hier nog iets willen neerzetten. Zelfs jongens die volgend seizoen op een lager niveau gaan spelen, tonen zich bijzonder gretig.” Sroka: “We hebben inderdaad veel vertrouwen. De goede flow is aanwezig en de laatste weken groeit het vormpeil zelfs nog. Ik merk duidelijk dat iedereen erg gelooft in de sterkte van deze groep.” Maus: “Deze eindronde leeft écht bij de spelers. We weten ook al heel lang dat we zullen deelnemen (Hasselt won de eerste periode, nvdr.). Iedereen heeft hier enorm naartoe geleefd. Nu we zover zijn, heeft iedereen er veel goesting in. Dat zie je op het veld.”

De toevoeging van beloftenpl­oegen is competitie­vervalsing

Casters:

“We zullen zien welke spelers Cercle zal opstellen, maar los daarvan vind ik deze formule geen meerwaarde voor de reeks. Die reserveplo­egen brengen geen extra supporters of extra sfeer met zich mee. Voor mij zijn dit geen fijne matchen.”

Sroka: “Ik vind het niet zo erg. Ze beschikken misschien over meer spelers, dat zou een voordeel kunnen zijn. Maar voor mij is er weinig verschil met de andere ploegen in onze reeks.”

Maus: “Dergelijke ploegen kunnen uit een heel grote kern kiezen. Wij weten vaak niet welk elftal we voor ons gaan krijgen. Dat zal zondag ook weer het geval zijn, dat maakt het wel wat moeilijker.”

Sporting wint de eindronde en promoveert

Casters: “Als dat een keuzevraag is: ja! Maar als stelling is dit natuurlijk heel voorbarig. In de praktijk wordt het bijzonder zwaar. Te beginnen met zondag. Als we het uiteindeli­jk halen, zou dat een half mirakel zijn.” Sroka: “Ik wil élke wedstrijd winnen. Als we dat doen, promoveren we. Het vertrouwen is er in ieder geval. Iedereen staat achter de ploeg. Bovendien heeft deze spelersgro­ep genoeg potentieel. Maar dat is natuurlijk geen garantie op succes.”

Maus: “We hebben 25 procent kans. De vier ploegen die nog overblijve­n in die halve finales (zaterdagav­ond is La Louvière - Antwerp B de andere halve finale, nvdr.) hebben allemaal hun kwaliteite­n. Maar het zijn wel drie onbekenden voor ons. We gaan er gewoon voor.”

Lennart Ghijsens (knie) blijft in de lappenmand. De 18-koppige selectie voor de halve finale van de eindronde. In deze wedstrijd mag er per ploeg 5 keer gewisseld worden:

DE KERN: Wim Vanmarseni­lle, Mattice Vandebeek, Kel Ofori, Nicolas Mombaerts, Aka Etien, Senne Vandergeet­en, Mathisse Dassen, Tuur Lambrecks, Willem Ofori, Tiebe Huygen, Jordi Maus, Kaan Tanriver, Kasper Haenen, Rune Lenaerts, Devon Maes, Ato Morgan, Ricardo Kessels, Arne Cuypers.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Hasselt zette vorig weekend buur Hades opzij. Volgt zondag Jong Cercle Brugge?
FOTO SERGE MINTEN Hasselt zette vorig weekend buur Hades opzij. Volgt zondag Jong Cercle Brugge?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium