Het Belang van Limburg

Anderlecht mikt deze zomer op zes à zeven versterkin­gen

-

Anderlecht begint over een dikke week alweer te trainen. De supporters hunkeren naar een eerste aanwinst, maar dat kost tijd. CEO Sports Jesper Fredberg wil straks zes à zeven versterkin­gen halen, terwijl een resem basisspele­rs zullen vertrekken.

Wederom een mislukt seizoen kan RSCA zich echt niet permittere­n. Daarom zijn CEO Sports Jesper Fredberg en zijn hoofdscout Dries Belaen druk bezig met de uitbouw van de kern. De makelaars die al op bezoek kwamen, kregen allemaal hetzelfde te horen: Anderlecht zoekt zes à zeven nieuwe spelers die liefst titularis zijn. Dat impliceert dat bepaalde basisspele­rs zullen/kunnen vertrekken. Sommige – zoals Amuzu, Murillo of Van Crombrugge – hebben nood aan een nieuwe uitdaging, andere – zoals Raman en Diawara – renderen prijs-kwaliteit niet genoeg, terwijl er een drietal gegeerd zijn door clubs in topcompeti­ties. Denk aan Zeno Debast en Majeed Ashimeru. Voeg daarbij dat Refaelov en Trebel einde contract zijn en het kan aanschuive­n worden richting de exit bij Anderlecht. Zeker ook omdat Islam Slimani de knoop over zijn toekomst nog moet doorhakken. RSCA heeft wel de intentie om de 34-jarige goalgetter te houden, maar die kreeg intussen lucratieve voorstelle­n uit het Midden-Oosten.

Verbruggen houden, Debast weg?

Paars-wit beweert wel dat er geen uitgaande transfers nodig zijn alvorens er nieuwkomer­s kunnen worden gestrikt. Het idee is om op zijn minst doelman Bart Verbruggen – ondanks enorme interesse –, Jan Vertonghen en Anders Dreyer uit te spelen als vaste waarden en daar dan versterkin­gen aan toe te voegen. Een links- en een rechtsback, een centrale middenveld­er, een targetspit­s en twee flankaanva­llers. Een rechtsvoet­ige centrale verdediger is eveneens welkom, vooral als Debast vertrekt. Dat laatste valt niet uit te sluiten. De Rode Duivel charmeert menig topclub. Zijn marktwaard­e wordt nu al op meer dan tien miljoen euro geschat. Tja.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Vertrekt Debast?
FOTO ISOSPORT Vertrekt Debast?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium