Het Belang van Limburg

Gouden Schoenen Mignolet en Evrard dagen onze top drie uit

-

Om de ‘HBVL Provincial­e Voetballer van het Jaar’ te kunnen worden, ligt de lat hoog. En dus trokken wij met de drie genomineer­den van eerste provincial­e naar Gouden Schoenen Simon Mignolet en Nicky Evrard voor een wedstrijdj­e… latje-trap.

Ze staan allebei onder de lat, zijn allebei (ex-)internatio­nal en wonnen dit seizoen allebei de Gouden Schoen. Simon Mignolet (Club Brugge) en Nicky Evrard (OH Leuven, volgend seizoen Chelsea) weten dus wat het is om prijzen te winnen. Zij gingen allebei de uitdaging aan om een wedstrijdj­e latje-trap te spelen tegen de top drie van eerste provincial­e. Mignolet nodigde ons uit in het indrukwekk­ende Belfius Basecamp in Knokke, Evrard zorgde voor een warm welkom op het oefencompl­ex van OH Leuven.

Bij de mannen beet Dylan Vanwelkenh­uysen de spits af. Hij trof de lat… nul keer. “Ik ben het dan ook gewoon om de ballen in doel te trappen, niet tegen de lat”, glimlachte de topschutte­r van Zepperen-Brustem. Robin Van Hoegee en Thijs De Boevere, ploegmaats bij Bree-Beek, troffen de lat elk twee keer. “Da’s meer dan de topschutte­r, dus mogen we niet klagen”, knipoogde Van Hoegee. “Ik had ook wel verwacht dat Thijs goed zou scoren”, reageerde Simon Mignolet. “Doelmannen hebben nu eenmaal een goede traptechni­ek.”

Dat blijkt, Mignolet wint het partijtje latje-trap met een score van drie op vijf. “We hadden ook niet gedacht van jou te kunnen winnen, maar hebben je toch het vuur aan de schenen gelegd”, besloot doelman De Boevere.

OH Leuven

Bij de dames namen Lauriene Biesmans, Emily Dirx en Elien Van Asch - allemaal van DV Bilzen - het op tegen Nicky Evrard. Biesmans en Dirx trapten de bal allebei één keer tegen de lat, Elien Van Asch miste vijf keer. “Als verdediger moet ik zorgen dat de ballen ver weg blijven. En iemand moet laatste zijn”, reageerde Van Asch sportief. Ook hier trok de Gouden Schoen aan het langste eind. Evrard trof uiteindeli­jk twee keer de lat. “De Gouden Schoen is de terechte winnaar”, sloot het Bilzerse trio een onvergetel­ijke uitstap af met een compliment­je.

→ Bekijk filmpjes op hbvl.be/fclimburg

In de aanloop naar onze verkiezing van HBVL Provincial­e Voetballer van het Jaar - die al aan haar

 ?? ?? Feest, vrijdagavo­nd in Thor Park in Genk.
Feest, vrijdagavo­nd in Thor Park in Genk.
 ?? ?? De top drie van de dames bij Nicky Evrard.
De top drie van de dames bij Nicky Evrard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium