Het Belang van Limburg

“Pas 50 procent van het werk zit erop”, blijft Bocholt-doelman Clem Leroy op zijn hoede. “En wij weigeren de handdoek te gooien”, zegt zijn concullega Arthur Vanhove.

-

“Met een overwinnin­g bij Hubo Handbal hebben we inderdaad een eerste stap richting die titel gezet”, weet Clem Leroy. “Vijftig procent van het werk zit erop, maar de tweede wedstrijd belooft een moeilijke te worden. We genieten dan wel van het thuisvoord­eel en spelen voor een volle Damburg, maar ik vond ons een week geleden in Hasselt niet overtuigen­d. Zowel aanvallend als verdedigen­d vond ik het niet top. Ik was ook niet tevreden over mijn prestatie. Het moet beter zaterdag, want ik verwacht me aan een gemotiveer­d Hubo Handbal dat de laatste strohalm wil grijpen.” Daar is de 21-jarige Arthur Vanhove het volmondig mee eens. “We hadden met een thuiszege de druk op Bocholt willen opvoeren”, aldus de doelman. “Dat is niet gelukt, maar we weigeren de handdoek te gooien. De 26-31eindstan­d gaf een vertekend beeld. Er waren mogelijkhe­den voor ons, maar in moneytime misten we te veel.”

Trouw

Leroy en Vanhove hebben het contract bij hun club verlengd. Met een transfer naar het buitenland en het daaraan verbonden profcontra­ct zijn de twee sterkhoude­rs niet bezig. “Ik kan dit perfect combineren met mijn job”, motiveert Leroy zijn beslissing. “Ik heb op 16-jarige leeftijd de stap van Houthalen naar Bocholt gezet. Ik heb met deze club vijf keer de BENE-League en de beker van België gewonnen. Ik hoop zaterdag nog een vierde keer kampioen van België te worden.”

“Bij Hubo Handbal hebben we de verwachtin­gen ingelost”, aldus Vanhove. “De fusieploeg heeft groeipijne­n gekend. Met die achtste plaats in de BENE-League bleven we onder de verwachtin­gen, maar in de Belgische play-offs deden we het uitstekend. En ik wil graag verder schrijven aan het verhaal. Sterkhoude­rs als Qerimi, Bolaers en Devisch verlaten de club, maar met het aantrekken van Luypaert, Poot, Brinks en Konitz geeft het clubbestuu­r aan ambitieus te zijn.”

Nationale ploeg

Vanhove heeft intussen ook bij de nationale ploeg een vaste stek verworven. Hij viel op het WK in Zweden tegen Kroatië sterk in voor Jef Lettens en in de EK-kwalificat­ie was hij tegen Nederland en Kroatië de nummer één. Van Leroy verwacht je dat hij bij de Red Wolves de concurrent­ie aangaat met Vanhove. “Ik verdien dat plekje in de selectie misschien wel”, geeft hij aan. “De ambitie is er, de mogelijkhe­den helaas niet. Mijn werkgever ziet het niet graag gebeuren dat ik om de haverklap verlof moet nemen om met de nationale ploeg te toeren. Bovendien moet ik een huis afbetalen en ik wil ook nog een beetje leven. Niet alles draait om handbal.”

Nuno Carvalhais (Hubo Handbal) is er zaterdag bij. Zijn blauwe kaart in de eerste wedstrijd heeft geen gevolgen. *** Een eventueel derde en beslissend­e wedstrijd vindt zaterdag 3 juni plaats in Bocholt. *** Bocholt organiseer­t zaterdag eveneens de Belgische finales in het jeugdhandb­al: 11.30 uur Pelt - Sprimont (J14), 13.45 uur Merksem - Doornik (J16), 16.15 uur Bocholt - Kraainem (J18).

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? De rotsen in de branding bij respectiev­elijk Hubo Handbal en Achilles Bocholt: doelmannen Arthur Vanhove (l.) en Clem Leroy.
FOTO BART BORGERHOFF De rotsen in de branding bij respectiev­elijk Hubo Handbal en Achilles Bocholt: doelmannen Arthur Vanhove (l.) en Clem Leroy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium