Het Belang van Limburg

Limburg United wacht al twee jaar op zege tegen zwarte beest

-

In de BNXT play-offs neemt Limburg United het zaterdag en maandag op tegen Kangoeroes Mechelen. De ploeg van coach Kristof Michiels (ex-Limburg United) is de enige tegen wie de Limburgers dit seizoen nog niet konden winnen.

Sterker nog, de laatste zege van Hubo Limburg United tegen Mechelen dateert van 7 mei 2021, meer dan twee jaar geleden. Kangoeroes-coach Kristof Michiels verloor dus nog nooit tegen de club waar hij vroeger assistent-coach was. “Dat geeft een extra motivatie om eindelijk nog eens van Mechelen te winnen”, vertelt Jarne

Lesuisse. “Het zou mooi zijn om revanche te pakken, dan hebben we dit seizoen elke Belgische ploeg geklopt. We zullen enkele kleine aanpassing­en doen ten opzichte van de competitie­wedstrijde­n. Welke? Die hou ik voor mezelf, we moeten de tegenstand niet wijzer maken. Loubry en Mukubu, de twee ervaren spelers bij Mechelen, zijn heel sterk bezig. We zullen hen moeten afstoppen, maar we mogen ook de rest van de ploeg niet uit het oog verliezen.”

IJsbaden

In de Belgische play-offs was de halve finale tegen de Antwerp Giants het eindstatio­n voor Limburg United. “Maar tegen Luik hebben we al bewezen dat we na de uitschakel­ing de knop snel hebben omgedraaid”, stelt Lesuisse. “Het heeft geen zin om te blijven stilstaan bij een nederlaag. We zijn zeker nog niet tevreden met wat we dit seizoen al hebben bereikt. We willen die laatste prijs nog pakken.”

De 22-jarige Truienaar geeft wel toe dat door de snelle opeenvolgi­ng van wedstrijde­n in de playoffs de vermoeidhe­id begint door te wegen. “We hebben weinig tijd om te recuperere­n. Maar met voldoende rust en ijsbaden lukt dat wel. Als profspeler moet je zoveel matchen op korte tijd aankunnen”, vindt Lesuisse, die naar eigen zeggen “min of meer tevreden” is over zijn seizoen. “Ik heb een stapje vooruit gezet, maar toch heb ik goede wedstrijde­n te veel afgewissel­d met mindere matchen. Volgend seizoen wil ik absoluut een constant niveau aanhouden.”

→ Zaterdag 20.30 uur: Limburg United-Kangoeroes Mechelen (4de ronde BNXT play-offs)

→ Maandag 15 uur: Kangoeroes MechelenLi­mburg United (4de ronde BNXT play-offs)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Jarne Lesuisse en Limburg United willen eindelijk nog eens winnen tegen Kangoeroes Mechelen.
FOTO SERGE MINTEN Jarne Lesuisse en Limburg United willen eindelijk nog eens winnen tegen Kangoeroes Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium