Het Belang van Limburg

Man (35) sterft aan overdosis terwijl omstaander­s zijn gezicht vol tekenen

-

RAADKAMER

Ehuis beschikbaa­r stelden of vanwege schuldig verzuim. Want terwijl de dertiger stierf, werd hij door de omstaander­s belachelij­k gemaakt.

Het slachtoffe­r zou al onder invloed geweest zijn van alcohol en speed toen hij aan de woning van een van de verdachten arriveerde. Hij werd binnengela­ten en er volgde nog meer drugs. Maar de ingenomen GHB zou fataal blijken. Terwijl de Meeuwenaar in een coma belandde en stilletjes aan sterven was, hadden de andere aanwezigen niets in de gaten. Sommigen kwamen nog aan, anderen gingen weer weg in een tijdspanne van meerdere uren.

Filmpjes

De toestand van de 35-jarige man bleef achteruitg­aan, maar het feestje ging gewoon verder. Dat de Meeuwenaar in comateuze toestand verkeerde, maakte van hem een makkelijk doelwit. Zijn gezicht en lichaam werden vol gekribbeld met stift. Dat legden de aanwezigen zelfs vast met hun smartphone. Beelden van het trieste schouwspel belandden op sociale media. Nabestaand­en zouden deze zelfs te zien hebben gekregen.

Toen de aanwezigen uiteindeli­jk doorkregen dat de dertiger geen teken van leven meer gaf, werden de hulpdienst­en gebeld. Maar toen die arriveerde­n, konden ze niets meer doen voor de man. Het slachtoffe­r bleek overleden aan een overdosis. Het parket van Limburg startte het draaiboek voor ongewone sterfgeval­len op. Een wetsgenees­heer en toxicoloog voerden onderzoek. Kort na de feiten werden drie aangehoude­n.

Schuldig verzuim

betrokkene­n

Vandaag worden dubbel zoveel mensen doorverwez­en naar de strafrecht­bank. Volgens het onderzoek speelden ze allemaal een rol in het overlijden van de dertiger. In de meeste gevallen gaat het om schuldig verzuim, want de aanwezigen lieten de man sterven in hun bijzijn. Anderen worden ervan verdacht de drugs verkocht te hebben. Allemaal staan ze bekend bij de gerechteli­jke diensten, voor drugs en andere feiten. Zo is er iemand die eerder al achter de tralies zat voor een poging tot doodslag. Drie van de betrokkene­n zitten momenteel in de gevangenis van Hasselt als verdachten in andere dossiers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium