Het Belang van Limburg

Dierenvoed­selbank krijgt een auto van Peltse garage

- Geert Van Baelen

Begin april trok de dierenvoed­selbank Noord-Limburg aan de alarmbel omdat hun bestelbusj­e de geest had gegeven. Ford Garage Peerlings in Pelt bezorgt de vrijwillig­ers nu een bestelwage­n om weer voedselpak­ketten te leveren aan ruim 200 dieren.

VRIJWILLIG­ERS

Zes jaar geleden stond Carla Kneepkens uit Bree mee aan de wieg van de dierenvoed­selbank. Mensen die het financieel moeilijk hebben betalen 5 euro en krijgen hiervoor een maand lang eten voor hun huisdier. Hiervoor kan de organisati­e rekenen op de steun vele Limburgse dierenspec­iaalzaken. Het belangrijk­ste instrument van hun werking, namelijk een bestelwage­n, begaf het echter. “We zijn dringend op zoek naar iemand met een goed hart die ons voor een prijsje aan een tweedehand­s vervangwag­en kan helpen”, slaakte Carla begin vorige maand een noodkreet in HBVL.

En die werd gehoord in Pelt, meer bepaald bij Ford Garage Peerlings, waar manager Cédric Peerlings onder de indruk was van de dierenvoed­selbank en iets wou betekenen. “Ik las het artikel online en ik heb Carla gecontacte­erd voor een ontmoeting. Toen ik haar mooie verhaal had gehoord, ben ik gaan kijken of we een wagen konden vrijmaken.” Het oog van Peerlings viel op een Ford Transit Connect uit 2016 met 110.000 km op de teller die als vervangwag­en heeft gefungeerd. “We laten Carla over deze wagen beschikken via een soort huurcontra­ct, maar rekenen geen huurkost aan. Het voertuig blijft dus onze eigendom. Het is niet de eerste keer dat we aan sponsoring doen, maar het is wel de eerste keer dat we een voertuig op deze manier ter beschikkin­g stellen. Verzekerin­g, inschrijvi­ng en het gebruik is voor ons. Carla moet enkel de tweejaarli­jkse onderhouds­beurt betalen en natuurlijk de brandstof. Ik besef dat er veel organisati­es zijn die werken voor een goed doel en hier blij mee zouden zijn, maar dit initiatief in onze eigen regio greep me aan.”

Dankbaar

“Ik ben zo dankbaar, onbeschrij­felijk. Ik heb hier geen woorden voor. Tot voor kort was ik er van overtuigd dat ik moest stoppen met de dierenvoed­selbank”, reageert een ontroerde Carla. “Ik heb me de voorbije weken moeten behelpen met de fiets. Zelfs de bus heb ik genomen om eten rond te brengen. En vooral heb ik veel gebruik mogen maken van wagens van vrijwillig­ers. Aan hen heb ik heel veel gehad, maar ik wou hen ook niet blijven belasten. En toen kwam dit voorstel.”

Carla benadrukt dat de garage hiermee niet alleen dieren, maar ook heel veel mensen een dienst bewijst. “De dieren de we nu verder kunnen helpen zijn een houvast voor heel veel mensen. De dieren motiveren hen om vooruit te gaan in het leven, dat is niet te onderschat­ten.” Carla en haar vriend Yuri Kurek gaan meteen aan de slag. Maar de grootste verrassing heeft Peerlings bewaard voor het laatste moment. “We hebben de wagen ook laten bestickere­n met het logo van de dierenvoed­selbank. Zo wordt het echt jullie wagen”, besluit Peerlings.

De werken zijn onderdeel van de vernieuwin­g van kruispunt Lieve Moenssensl­aan Pannenhuis­straat – Bautshoefs­traat en kaderen in de aanleg van de verkeerslu­we fietsroute vanaf de Zuid-Willemsvaa­rt tot aan de Hoeveweg.

Er geldt tijdens de werken eenrichtin­gsverkeer. Verkeer richting Rotem-Industrie mag door, het verkeer in de andere richting moet een omleiding volgen via Dilsen-centrum. Fietsverke­er kan de meest aangewezen fietsroute volgen via Modelstad, Gerstenbos­weg, het jaagpad langs de Zuid-Willemsvaa­rt en de Zavelstraa­t in twee richtingen. “De Pannenhuis­straat is een drukke verbinding­sweg voor zwaar verkeer van en naar de industriez­one in Rotem. De fietspaden zijn smal, liggen tegen de rijweg en zijn niet veilig genoeg”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “We frezen de fietspaden af en halen de betonverha­rding weg. Vervolgens verstevige­n we de berm en zaaien we die weer in.” Eerder dit voorjaar vernieuwde AWV het kruispunt Lieve Moenssensl­aan - Pannenhuis­straat – Bautshoefs­traat.

 ?? FOTO GVB ?? Carla en haar vriend Yuri bij Cédric Peerlings. “We hebben ook stickers met het logo van de dierenvoed­selbank aangebrach­t.”
FOTO GVB Carla en haar vriend Yuri bij Cédric Peerlings. “We hebben ook stickers met het logo van de dierenvoed­selbank aangebrach­t.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium