Het Belang van Limburg

Jos Vaessen stelt zijn kasteel open voor allereerst­e Picknick Proms

-

tect Vittorio Simoni, hij heeft er zeg maar een volledig nieuw kasteel van gemaakt. Aan de buitenzijd­e heeft Simoni het gerestaure­erd met respect voor hoe het in het verleden was. Intussen staat het kasteel ook al bijna tien jaar te koop.”

Een unieke kans dus om in dit stukje geschieden­is een bijzonder concert te beleven. “De harmonie zal plaatsneme­n op het bordes aan de achterkant van het kasteel. Het publiek krijgt zitplaatse­n in het park”, weet Jos Simons, die al 30 jaar dirigent is van Harmonie Sint-Cecilia Rotem. “We brengen zondag een kwalitatie­f hoogstaand concert voor een breed publiek, dat we vijf maanden lang hebben voorbereid. We spelen twee keer drie kwartier, een stevige boterham dus. Het is heel intens en ook fysiek uitdagend voor onze leden.”

Sopraan

Voor deze bijzondere gelegenhei­d werkt Harmonie Sint-Cecilia Rotem ook samen met Hanne Roos. “Hanne is een Belgische sopraan, die soleert in belangrijk­e operahuize­n, ook in het buitenland”, vertelt Simons. “Zij gaat samen met ons een aantal klassieke aria’s brengen, maar ook het moderne repertoire zoals bijvoorbee­ld Les Misérables. Van klassiek over latin en musical tot filmmuziek. Kortom, het wordt een heel afwisselen­d concert, waarin iedereen zijn gading zal vinden.” De muzikanten zetten intussen tijdens de repetitie de laatste puntjes op de i. Eindejaars­concerten zijn ze al gewoon, maar er is toch wel wat gezonde nervositei­t voor de allereerst­e Proms. “Het is een beetje spannend, zeker als er een sopraan bij komt. Maar ik vind het vooral heel leuk”, zegt de 16jarige Jools Swillens, die bugel speelt.

Wie wil komen genieten van de muziek en het kasteelpar­k is op zondag 28 mei welkom vanaf 16 uur. Een ticket kost in voorverkoo­p en aan de dagkassa 5 euro.

→ www.visitdilse­nstokkem.be

 ?? FOTO VISIT DILSEN-STOKKEM ?? Picknick Proms gaat zondag door in het prachtige decor van het kasteelpar­k van Kasteel Ommerstein in Rotem.
FOTO VISIT DILSEN-STOKKEM Picknick Proms gaat zondag door in het prachtige decor van het kasteelpar­k van Kasteel Ommerstein in Rotem.
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De muzikanten zetten de laatste puntjes op de i voor de eerste editie van de Picknick Proms.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De muzikanten zetten de laatste puntjes op de i voor de eerste editie van de Picknick Proms.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium