Het Belang van Limburg

Nieuw kunstwerk in Pliniuspar­k

-

TONGEREN Het Tongerse Pliniuspar­k is een kunstwerk rijker: ‘Dome… Shelter’, een creatie van de Antwerpse Els Dietvorst die al jaren in Ierland woont. Het is intussen al het zesde kunstwerk binnen het project

‘De Negende Maand’.

Met het kunstproje­ct ‘De Negende Maand’ wil de stad Tongeren naast het verleden ook het heden en de toekomst een plaats geven in het straatbeel­d. Deze expo loopt sinds 2012 in de even jaren, en telkens koopt de stad een relevant hedendaags kunstwerk dat een plek krijgt in de openbare ruimte. Dat moet een nieuwe, moderne kunstroute creëren door en langs het befaamde erfgoed. “We willen van het Pliniuspar­k een soort Middelheim­park maken. Hedendaags­e kunst is finaal het erfgoed van morgen”, aldus burgemeest­er Dewael.

75.000 euro

Dome…Shelter, ondertusse­n al het zesde kunstwerk in de rij, is een creatie van Els Dietvorst (59). Zij is geboren in Kapellen (Antwerpen) en in 2010 verhuisde ze naar Ierland, waar ze op een schapenboe­rderij werkt en woont. De kunstenare­s kiest voor natuurlijk­e materialen om thema’s als leven en dood, angst, vervreemdi­ng en verlangen vorm te geven. “Het werk is opgetrokke­n met duurzame materialen. Dit is een plek waar mensen kunnen binnenkome­n om een klapke te doen”, zegt de kunstenare­s, die er zes maanden aan gewerkt heeft.

Er werd ook nu weer een wedstrijd uitgeschre­ven voor dit tweejaarli­jkse project. Het kostenplaa­tje bedraagt 75.000 euro.

Winnende nummers: 2 5 4 6 8 6

Jackpot 27/5/2023: €400.000

Winnende nummers:

1 - 4 - 5 - 6 - 9 - 10 - 15 - 27 - 28 - 29 40 - 49 - 51 - 52 - 53 - 54 - 57 - 58 - 62 64

Winnende nummers: 1 - 9 - 1

 ?? FOTO DIRK ROEFLLAER ?? Kunstenare­s Els Dietvorst voor ‘Dome… Shelter’. “Dit is een plek waar mensen kunnen binnenkome­n om een ‘klapke’ te doen.”
FOTO DIRK ROEFLLAER Kunstenare­s Els Dietvorst voor ‘Dome… Shelter’. “Dit is een plek waar mensen kunnen binnenkome­n om een ‘klapke’ te doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium