Het Belang van Limburg

Na zoveelste tegenslag moet Céline Dion wereldtour­nee annuleren

-

gen na Dion’s Songfestiv­al-overwinnin­g ook voor een liefdesrel­atie. Ze trouwden in 1994 en kregen samen drie kinderen. Na een jaar voor haar man te hebben gezorgd, beslist ze haar tour te hervatten. Slechts een jaar gaat het beter, in januari 2016 stuurt de zangeres het bericht de wereld in dat haar man is overleden aan keelkanker. Angélil werd slechts 73 jaar. Meteen zegt Dion haar concerten af en start een eerste periode van rouw en verdriet. Amper twee dagen later sterft ook haar broer Daniel Dion, net als haar man aan de gevolgen van kanker. Céline Dion is 47 wanneer ze twee dierbare familieled­en verliest.

Groot succes

Ondanks de tegenslage­n weet de zangeres zich te herpakken en volgen opnieuw verschille­nde jaren van groot succes: drie grote tournees, een Icon Award en twee nieuwe albums zijn slechts een kleine greep uit haar succes.

In oktober 2022 moest de zangeres alweer een afscheid verwerken. Franco Dragone, dierbare vriend en regisseur van haar A New Day-shows in Las Vegas overleed aan een hartaanval. De Belgische regisseur, die onder meer verantwoor­delijk was voor shows van Cirque du Soleil, werkte tijdens zijn carrière met verschille­nde wereldster­ren. Op haar Instagram uitte de zangeres haar verdriet: “We hebben zo veel mooie en geweldige momenten samen gedeeld. Ik betuig mijn oprechte deelneming aan zijn familie, zijn dierbaren en aan iedereen die de kans heeft gehad om zijn pad te kruisen.”

Ode aan overleden man

Enkele weken geleden verscheen Dion wel nog in de romantisch­e komedie Love Again. De film is een ode aan haar overleden man waarin de zangeres zichzelf speelt. De opnames vonden uiteraard plaats toen Dion zich nog goed voelde. Ter ere van de film lanceerde ze het gelijknami­ge album waarop naast klassieker­s als All by Myself ook vijf nieuwe nummers staan.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? ?? Céline Dion met spektakelr­egisseur Franco Dragone in Las Vegas.
Céline Dion met spektakelr­egisseur Franco Dragone in Las Vegas.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium