Het Belang van Limburg

Fretin niet ontevreden, Kielich kwaad op zichzelf

- Freddy Vaes

Genkenaar Milan Fretin en Alkenaar Timo Kielich, die zich toonde met een aanval voor de finale, deden een Ronde in eigen gouw. Milan Menten uit Rosmeer zat niet op de fiets, maar kwam zijn collega’s aanmoedige­n.

“Goed bezig, al zeg ik het zelf”, aldus Milan Fretin, die zich in de Ronde van Limburg naar een nieuwe ereplaats spurtte. “Zaterdag 6de en nu 9de. Daar kan ik niet ontevreden mee zijn. Al had ik hier graag toch iets dichter geeindigd. Ik werd door Vanhoof en De Pestel goed vooraan gehouden. Vanaf toen was het zaak om zo laat mogelijk uit te komen. Maar in de laatste bocht kwam er plots een golf langs de andere kant waardoor ik weer iets te ver zat. Maar in dit gezelschap top 10 rijden vind ik een behoorlijk resultaat.”

Reservepaa­rd

Timo Kielich finishte als 11de en daar was hij niet tevreden mee, afgaand op de manier waarop hij na de aankomst zijn fiets tegen de mobilhomes zette. “Ik ben een beetje kwaad op mezelf, al kan ik er eigenlijk niets aan doen”, aldus Timo een paar minuutjes later. “Het opzet was om ofwel met een klein groepje proberen vooruit te geraken, vandaar mijn aanvalspog­ing onderweg. Ofwel de spurt aantrekken voor Dehairs. Het werd uiteindeli­jk het laatste. In de slotkilome­ters zaten we goed geplaatst. Tot Simon zijn ketting haperde. Dus moest ik spurten, maar ik had al zoveel in de wind gereden dat de snee eraf was.” Deze week koerst Kielich in Oostenrijk en dan Dwars door het Hageland.

“Dat is een koers naar mijn hart. Al zal alles in het teken van Van der Poel staan. Al is het in zo’n koers nooit slecht om nog een reservepaa­rd op stal te hebben. Dat wil ik graag zijn.”

Supporter Menten

Geen Milan Menten, vorig jaar nochtans vierde, in het peloton. Hij stond wel in Alden Biesen langs de kant zijn collega’s aan te moedigen. “Ik had hier graag gereden”, aldus Menten, die tot zondag de Boucles de la Mayenne reed en daar sterk presteerde. “Maar soms moet je water bij de wijn doen. Met de Tour in het vooruitzic­ht wil de ploeg met Caleb Ewan uitpakken in dit soort wedstrijde­n. Maar ik klaag niet. Eerdaags rijd ik de Dauphiné. Een lastige brok, maar het is in dat soort wedstrijde­n dat ik sterker word. En als ik daar goed presteer zit er mogelijk een selectie voor de Vuelta in. Ik droom er toch wel van om dit jaar nog een grote ronde te kunnen rijden.”

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Milan Fretin (m) op het startpodiu­m.
FOTO BART BORGERHOFF Milan Fretin (m) op het startpodiu­m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium