Het Belang van Limburg

Veel Limburgse zeges in pinksterwe­ekend

-

Jenz Neven, rijdend voor de Zuid-Limburgse Wielerclub, heeft in zijn eigen Lummen een eerste overwinnin­g behaald. De nieuweling haalde het met kleine voorsprong. De pelotonspu­rt voor de tweede plaats werd meteen achter hem gewonnen door Noah Coninckx. Op minder dan één kilometer voor de finish zette Neven aan. “Ik keek om en zag dat er niet gereageerd werd. Ik heb toen alles gegeven en kon standhoude­n tot op de meet”, aldus de winnaar.

Walhain

In Walhain behaalde Timothy Stevens als elite 3 zijn eerste overwinnin­g in de categorie elite 2. Tien renners gingen na ongeveer 80 km wedstrijd aan de haal. Daarvan bleven er uiteindeli­jk nog vier over: Timothy Stevens, Rutger Wouters, Han Devos en Niels Vandyck. Twee km voor het einde speelde Stevens alles of niets. Het werd alles. Rutger Wouters finishte als derde. Een dag later was het wel prijs voor Wouters. In Kieldrecht pakte hij al zijn achtste zege van het seizoen. De krachtpats­er uit Koersel gaf zijn medevlucht­ers aan de meet geen kans en haalde het voor Michiel Hillen van het Limburgse RB zelfbouw UCT en ex-prof Guillaume Seye.

Sterke meisjes

Twee weken geleden behaalde de Lommelse Dina Scavone in Verrebroek haar eerste zege in de beloftecat­egorie. Nu won ze ook de GP Schelkens te Borsbeek. De zege leverde haar de leiding op in de SKM Ladies Cycling Cup 2023.

Op het circuit van Zolder was het op pinksterma­andag aan de dames juniores. Nadat Anna Vanderaerd­en de dag voordien op het BK naar de vijfde plaats spurtte, haalde ze het in Zolder met veel overtuigin­g. “Meteen de lichte frustratie van het BK uit de benen geschud”, meende papa Gert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium