Het Belang van Limburg

Elise Mertens enige Belg (m/v) in tweede ronde

- Marc Vermeiren

Van de vier Belgen in het enkelspel op de hoofdtabel van Roland Garros overleefde alleen Elise Mertens (WTA 36) de eerste ronde. De 27-jarige Limburgse zette zonder al te veel moeite de Slovaakse Viktoria Hruncakova (WTA 136) aan de kant. Woensdag volgt een duel tegen de Colombiaan­se Camila Osorio (WTA 86), die als lucky loser heropgevis­t werd.

Maryna Zanevska (WTA 89) redde het net niet tegen de Kazachse Joelija Poetintsev­a (WTA 58). Onze landgenote dwong in elke set twee setpunten af, maar moest uiteindeli­jk toch buigen met 7-5, 7-6 (7/3). Zanevska verliet in tranen het terrein en zocht troost in de armen van haar man Philipp Andreas. Ysaline Bonaventur­e (WTA 84) kreeg een stevige tik van de Russische Anna Blinkova (WTA 56): 6-2 en 6-0.

David Goffin

Dat het Belgische tennis al betere dagen heeft gekend, bleek ook uit het resultaat van David Goffin (ATP 113), onze enige man op het hoofdtoern­ooi. De 32-jarige Luikenaar had een wankele voorbereid­ing achter de rug en lootte loodzwaar met Hubert Hurkacz, het Poolse nummer 13 van de wereldrank­ing. Desondanks verweerde Goffin zich meer dan verdienste­lijk. Hij dwong vijf sets af, maar sneuvelde uiteindeli­jk na 3 uur en 38 minuten: 3-6, 7-6, 4-6, 6-2, 4-6. Goffin zal de volgende weken opnieuw gaan samenwerke­n met Yannis Demeroutis, met wie hij als jonge belofte al trainde. Demeroutis wordt naast Germain Gigounon dus een bijkomende coach.

Carlos Alcaraz (ATP 1) en Novak Djokovic (ATP 3), in afwezighei­d van Rafael Nadal de topfavorie­ten bij de mannen, bereikten zonder al te veel energiever­lies de tweede ronde. De Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 2) won een emotioneel duel tegen de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA 39), die na afloop weigerde handen te schudden met haar tegenstand­ster.

 ?? FOTO BELGA ?? Elise Mertens.
FOTO BELGA Elise Mertens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium