Het Belang van Limburg

Bocholt is grote slokop dit seizoen

Het was weer al Sezoens Achilles Bocholt wat de klok sloeg dit seizoen.

-

Daarmee brengt Bocholt zijn totaal aan trofeeën op zeventien: vijf Belgische titels, evenveel eindzeges in de BENE-League en zeven keer laureaat in de beker van België. Kapitein Roel Valkenborg­h, die zaterdag zijn laatste wedstrijd speelde, had de hand in heel wat van die prijzen. “Zestien om precies te zijn”, blikt Valkenborg­h, terwijl hij nog een traantje wegpinkt, trots terug. “Ik heb een schitteren­de carrière gehad van tien seizoenen bij een prachtige club. Dan is zo’n afscheid een emotioneel moment. Maar een echt afscheid is het niet. Er liggen in deze vereniging nieuwe uitdaginge­n te wachten op mij. Volgend seizoen zit ik naast Luc Boiten als T2 op de bank en krijg ik de verantwoor­delijkheid over de J18. Die ploeg werd zaterdag ook kampioen van België. Het is de bedoeling om een paar van die jongens klaar te stomen voor het grote werk in de BENE-League.”

57 wedstrijde­n

Jeroen De Beule straalde na de 3330-zege tegen Hubo Handbal. “Het einde van een slopend seizoen”, aldus de 32-jarige opbouwspel­er. “Als ik alle vriendscha­ppelijke en officiële wedstrijde­n met Bocholt en de matchen met de nationale ploeg optel, dan kom ik op een totaal van 57 wedstrijde­n uit. Iets minder dan drie jaar geleden onderging ik een zware heupoperat­ie. Ik vreesde toen eerlijk gezegd voor het einde van mijn carrière. Ik heb mezelf dan ook verbaasd door dit seizoen alle wedstrijde­n te spelen. Al is het bobijntje nu wel af. Zowel fysiek als mentaal ben ik aan rust toe.” “En die rust hebben de spelers zeker verdiend”, voegt coach Luc Boiten toe. “Deze titel is de kers op de taart. En dik verdiend. In de tweede wedstrijd zijn we niet meer in de problemen gekomen.”

Spooren: nog één seizoen

Serge Spooren, die zaterdag tegen Hubo Handbal topschutte­r werd met negen doelpunten, is stiekem al bezig met het seizoen 20232024. “Mijn laatste seizoen”, zegt hij. “Ik won met Bocholt veertien prijzen, ik heb Europees gespeeld en heb met de nationale ploeg mo

gen deelnemen aan een WK. Een profcontra­ct bij een buitenland­se club is er nooit gekomen, maar spijt heb ik hier niet van. Nu ga ik vooral genieten van deze landstitel. De trofee is terug op de plaats waar ze thuishoort. Die prijs een jaar geleden aan Visé laten, deed verschrikk­elijk pijn.”

Opnieuw Europa in

Het laatste woord is voor voorzitter Pascal Derkoninge­n.

“Vorig seizoen wonnen we de BENE-League niet en moesten we de landstitel aan Visé laten. Zij die aan ons zijn beginnen twijfelen, kregen ongelijk. De spelers hebben op het terrein gereageerd en hebben de drie prijzen opnieuw naar Bocholt gehaald. Daar moet iets tegenover staan. Volgend seizoen trekken we opnieuw Europa in. Een beloning voor het geleverde werk. Deelname aan Europa was de voorbije jaren moeilijk.

Corona was geen geschenk, maar ook de drukke kalender van de nationale ploeg speelde mee. Die drukte valt volgend seizoen weg.”

BOCHOLT: Leroy, Winters 5, Gijbels, Spooren 9, Valkenborg­h 4, Lamers 2, Driesen 2, Roelants, Van Criekinge, Claessens 2, D’hanis 5, Strauven 2, De Beule 2, Doms, Baeten.

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 1, Heeren 2, Carvalhais 9, Devisch 1, Rodado, Bertels 3, Vanhove, Marchal 2, F. Glesner 3, Gevers 4, C. Glesner, Baart, Boiten, Siraut, Schellinge­n, Merken 2.

 ?? ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kapitein Roel Valkenborg­h (15) pakte in zijn laatste match de Belgische titel.
FOTO RAYMOND LEMMENS Kapitein Roel Valkenborg­h (15) pakte in zijn laatste match de Belgische titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium