Het Belang van Limburg

Supereffic­iënt Cercle maakt een einde aan Hasseltse promotiedr­oom

- Jeroen Fissette

Ondanks de zware nederlaag mag Sporting Hasselt met opgeheven hoofd de eindronde verlaten. De thuisploeg had voortduren­d overwicht, maar liep op snedige en vooral supereffic­iënte tegenaanva­llen van Cercle.

“Deze uitslag is veel te zwaar. We botsten op een dodelijk efficiënte tegenstand­er.” Trainer Davy Sroka vatte in twee zinnen samen wat alle toeschouwe­rs gezien hadden. Een mooi combineren­d Hasselt dat wel (halve) kansen bij elkaar speelde, maar telkens op een vlijmscher­pe tegenaanva­l botste.

Deksel op de neus

“We wisten dat ze op de counter zouden spelen maar er moet wel één ploeg voetballen om een match te krijgen”, klonk Sroka. “Dat hebben wij gedaan. Als er twee ploegen achterover leunen, krijg je niks. Wij zijn het verplicht aan onze supporters om iets te laten zien. Dat heeft al mooie dingen opgebracht, maar vandaag kregen we het deksel op de neus.”

Die overdreven nederlaag mag een knap seizoen van Sporting echter niet uitwissen. “Neen, we hebben bij momenten fantastisc­h gespeeld. Alleen hebben we na de winst in de eerste periode een té zware dip gehad. Als we eerder op ons vertrouwde elan hadden kunnen komen, zat er misschien meer in,” aldus Sroka, die volgend seizoen gewoon weer T2 wordt. “Ja, ik kruip opnieuw in mijn vertrouwde rol. Met Benny Lunenburg komt er voor mij ook een bekende binnen. Ik kijk uit naar de samenwerki­ng.”

Neuzen in dezelfde richting

In de Hasseltse kleedkamer was de sfeer bedrukt. Kapitein Jordi Maus moest dan maar het gevoel dat er heerste bij de spelers samenvatte­n. “Een kutgevoel. Dit is echt super jammer. We hadden meer verdiend. Het is nu aan ons en aan de club om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen,” aldus Maus, die volgend seizoen sowieso ook nog bij de Hasselaren speelt.

SPORTING HASSELT: Vanmarseni­lle, Mombaerts, Maes, Maus, Kel Ofori, Aka, Huygen (78’ Tanriver), Kessels, Vandergeet­en (71’ Dassen), Willem Ofori (60’ Lenaerts), Cuypers (60’ Ato).

JONG CERCLE: Langenbick, Braams (62’ Callens), Acosta, Ackx (88’ Schiffer), Vandemaele, Coens, El Bahri (76’ Campe), Lucker, De Schepper, Lietaert (76’ De Block), Martle.

DOELPUNTEN: 28’ Wilke Braams 0-1, 44’ Lucker 0-2, 56’ Ackx 0-3, 62’ Maus 1-3, 81’ Callens 1-4. GELE KAARTEN: Maes, Vandemaele, Maus. TOESCHOUWE­RS: 900.

SCHEIDSREC­HTER: Lucas.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Ontgoochel­ing bij de spelers van Sporting Hasselt.
FOTO SERGE MINTEN Ontgoochel­ing bij de spelers van Sporting Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium