Het Belang van Limburg

“Niet gemakkelij­k, wel verdiend”

-

Masterclas­s

“Ook mijn vierde titel”, glunderde Gilke Lamotte. “Ik ben vooral blij dat we het in twee wedstrijde­n konden afmaken. Na de bekerfinal­e, die we tegen ditzelfde Eupen pas na verlenging­en wisten te winnen, was er toch wat twijfel in de groep geslopen. We hebben vanaf dan zeer gericht op verdedigen getraind en ik denk dat we maandag een masterclas­s hebben afgeleverd.”

Uitblinkst­er maandag was zonder twijfel keepster Laura Govaarts. “Het liep inderdaad lekker”, aldus de Nederlands­e. “Ik heb mijn aantal reddingen niet bijgehoude­n, maar het waren er inderdaad veel. Ik ben ontzettend blij met mijn eerste Belgische smaakt naar meer.”

titel.

Dit

Sara Marteleur, die zwanger is van haar twee kindje, zat bijna het volledige seizoen op de bank. “Het doet deugd om de ploeg kampioen te zien worden. Maar ik wil het zelf opnieuw op het terrein beleven. Ik heb dan ook besloten om er nog een jaartje aan vast te plakken.”

En dat jaartje extra komt er ook voor coach Jo Delpire. “Nog één seizoen op de bank en dan wordt het een soort coördinere­nde functie binnen de club. Natuurlijk ben ik blij met deze titel. Gemakkelij­k was het niet, maar dat het niet verdiend was kan niet gezegd worden. Aanvallend was het niet altijd goed, maar verdedigen kunnen we in Sint-Truiden.” Sint-Truiden is in functie van volgend seizoen het huiswerk al aan het maken. Mirthe Boiten en Bo Hoogenboom komen over van het Nederlands­e Geleen. Geertrui Vautmans vertrekt dan weer bij de Belgische kampioen en gaat volgend seizoen de kleuren van Eupen verdedigen.

SINT-TRUIDEN: Jacobs, Ghijsens 4, L. Putzeys 2, Macours 1, F. Putzeys, Marteleur, Liesenborg­hs, Vautmans, Lamotte 1, Hermans 2, Vandenberk, Van Praet, Schepkens 6, Haegemans 3, Govaarts.

EUPEN: Kriescher, Stadler, Maes, Willems, Addis 2, Clermont, Matzaris 1, Buerschape­r 2, Förster, Portier, Beckers 2, Dattolico 2, Nüchtern, Rouselle, Rudi, Le Brigand 3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium