Het Belang van Limburg

Eisdense bakkerij The Bakery breidt uit met koffiebran­derij

- Jos Thomassen

HORECA The Bakery in Eisden gaat uitbreiden en zal naast brood en gebak voortaan ook zelf gebrande koffie aanbieden onder de naam Two Oh Five. Daarvoor heeft de groep Panerex een stuk grond van de gemeente gekocht op de hoek Terhillsla­an-Zetellaan.

Met de aankoop van het perceel van zo’n 17 are kan The Bakery (Panerex) aan de rotonde op het einde van de Ontsluitin­gsweg verder uitbreiden in de schaduw van Maasmechel­en Village. De verkoop levert de gemeenteka­s 83.280 euro op.

Inkijk

Zo’n vijf jaar geleden startte The Bakery aan de rotonde in Eisden een groot project met een bakkerij, annex winkel en koffieruim­te. Vanop de eerste verdieping konden klanten het volledige bakproces volgen. Ook vanuit de winkel krijg je een inkijk in de bakkerij. Op de bovenverdi­eping kan je rustig genieten van een kop koffie met gebak en worden ook ontbijten geserveerd. Daar wordt momenteel ook koffie gebrand. De koffiebar verhuist later mee naar de nieuwe koffiebran­derij. “Wat we dan op de bovenverdi­eping van

The Bakery gaan doen, bekijken we nog. Er zijn een aantal pistes die we bewandelen”, zegt Mauro Gucciardi, operatingv­erantwoord­elijke bij Panerex.

Alles in eigen beheer

“Het is eigenlijk allemaal wat uit de hand gelopen”, zegt Mauro. “In april vorig jaar zijn we op de tussenverd­ieping begonnen met een eigen koffiebran­derij. Voor ons koffielabe­l Two Oh Five hebben we alles zelf in handen, van de import van de groene bonen, het branden, proeven tot de verkoop. En dat kan volgens ons nog beter in een apart gebouw. Vandaar de uitbreidin­g langs de zijparking richting hoek Terhillsla­an-Zetellaan.”

 ?? FOTO JTH ?? Waar nu nog een grasveld is op de hoek van de Terhillsla­an en de Zetellaan, komt een koffiebran­derij.
FOTO JTH Waar nu nog een grasveld is op de hoek van de Terhillsla­an en de Zetellaan, komt een koffiebran­derij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium