Het Belang van Limburg

Allen tegen één bij volgende verkiezing­en

- Erwin Reyskens

Om Vooruit in Gingelom bij de verkiezing­en in 2024 na 30 jaar volstrekte meerderhei­d buitenspel te zetten, verenigen de oppositiep­artijen zich. Onder de naam ‘Graag Gingelom’ trekken ze met één lijst naar de kiezer.

Graag Gingelom werd zaterdag boven de doopvont gehouden in zaal Elckerlyc. “#Leef, cd&v en N-VA Gingelom hebben de afgelopen maanden samengewer­kt aan het gemeenscha­ppelijk project ‘Graag Gingelom’ want we willen met vereende krachten samen naar de kiezer trekken in 2024”, zegt Kristof Schiepers (#Leef). “Samen vertegenwo­ordigen wij nu al 48% van de kiezers en wij hopen nog heel wat mensen te overtuigen zodat we na de verkiezing­en zelf het beleid kunnen bepalen en een einde kunnen maken aan meer dan 30 jaar absolute meerderhei­d van Vooruit in Gingelom. We hebben een inhoudelij­k sterk programma en al een lijst met een 70-tal actiepunte­n waarop we willen inzetten.”

Landbouwge­meente

“Wij brengen het beste van onze drie partijen samen”, vervolgt Marlies Boonen (N-VA). Door de ervaring die we hebben opgedaan als gemeente- en OCMW-raadslid in de oppositie willen we graag op een andere manier inspelen op de noden van onze inwoners. Wij reiken oplossinge­n aan voor het mobiliteit­sprobleem, het jeugden energiebel­eid, een multifunct­ionele zaal voor het vereniging­sleven, …”

Ook Gunther Craninx (cd&v) is enthousias­t: “Ons volledig programma komen wij persoonlij­k bij alle mensen thuis toelichten.

Wij willen met dit project zeker ook inzetten op toerisme dat niet beperkt mag blijven tot de bloesemper­iode en we willen voldoende aandacht geven aan onze landbouwbe­drijven. Gingelom is een landbouwge­meente en daar zijn we trots op.”

“De voorbereid­ing van dit project loopt toch al bijna twee jaar”, weet het drietal. “We hebben eerst wat geflirt maar nu zijn we klaar om te trouwen. Wij willen nu in de aanloop naar de verkiezing­en onze groep van 7 gemeentera­adsleden, 4 OCMW-raadsleden en zo’n 30 enthousias­te teamleden uitbouwen tot een ploeg van 100 mensen die mee willen bouwen aan een nog beter Gingelom.” Burgemeest­er Patrick Lismont (Vooruit-Goesting) blijkt niet erg verrast. “Ik had al wel geruchten in die zin gehoord de voorbije tijd. Ik respecteer hun keuze maar voor ons verandert dat niets. Wij proberen zoals altijd een sterk beleid te voeren.”

 ?? FOTO ERWIN REYSKENS ?? Kristof Schiepers, Marlies Boonen en Gunther Craninx vormen samen Graag Gingelom.
FOTO ERWIN REYSKENS Kristof Schiepers, Marlies Boonen en Gunther Craninx vormen samen Graag Gingelom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium