Het Belang van Limburg

KRC Genk wil Antwerpfan­s weren uit thuisvakke­n

-

Zondag 4 juni, op de laatste speeldag van de playoffs, weet iedereen wie zich landskampi­oen mag kronen. Op dit moment zijn nog drie ploegen in de running: Antwerp, Union en KRC Genk. De Limburgse club ontvangt The Great Old en haalt alles uit de kast om Antwerpfan­s te weren uit de thuisvakke­n. “Koop geen tickets op de zwarte markt”, klinkt het.

Antwerp kon afgelopen weekend de titel niet grijpen in het eigen Bosuilstad­ion. De club van ’t Stad krijgt een herkansing op de laatste speeldag. Maar moet daarvoor wel naar de Cegeka Arena, thuishaven van KRC Genk dat plots ook weer kans maakt op de titel. Net als Union dat in eigen huis dan wel moet winnen tegen Club Brugge. Spanning troef dus, en daar willen veel voetballie­fhebbers bij zijn.

Op zoekertjes­sites worden sinds maandag tickets te koop aangeboden tegen woekerprij­zen, soms tot honderden euro’s. “We volgen dat nauw op. Ieder ticket dat we zo tegenkomen, blokkeren we. Koop dus zeker geen tickets op de zwarte markt”, zegt Erik Gerits, CEO van KRC Genk. “De kans is groot dat je én veel geld kwijt bent én dat je het stadion niet binnen mag. Abonnement­shouders of tickethoud­ers die niet naar de wedstrijd kunnen komen, kunnen hun stoeltje aan de club teruggeven zodat wij het verder kunnen verkopen. Ze krijgen daarvoor een financiële compensati­e. We hebben tijdens de reguliere verkoop een wachtlijst aangelegd toen het stadion was uitverkoch­t. De vrijgekome­n tickets verkopen we proactief aan de supporters op die wachtlijst. Er worden geen nieuwe tickets aangeboden.”

Annulatie

KRC Genk maakte dinsdag bekend dat het maatregele­n zal nemen tegen supporters van Antwerp die tickets hebben voor de supporters­vakken van de thuisploeg. “De supporters van Antwerp hebben 1.000 tickets gekregen, de overige zijn voor de Genkies”,

zegt Gerits. “We screenen alle verkochte tickets. Zo hebben we al een dertigtal Antwerpsup­porters ontdekt. Zij krijgen binnenkort een melding dat hun ticket geannuleer­d wordt. Hetzelfde voor twijfelgev­allen. Wie bij ons niet gekend is en speciaal voor deze wedstrijd voor de eerste keer een ticket koopt, is er ook aan voor de moeite. We nemen dat risico niet. We willen er in ons stadion voor de thuissuppo­rters een topbelevin­g van maken.”

Het blijft niet beperkt tot de screening van tickets. “Op de wedstrijdd­ag zelf voeren we verstrengd­e controles uit aan de ingang van het stadion. Daarnaast zullen er extra stewards en extra veiligheid­spersoneel in het stadion aanwezig zijn. Tijdens de wedstrijd monitoren ze de supporters­gedraginge­n van kortbij. Opvallend gedrag of uitdaginge­n ten aanzien van onze supporters worden niet getolereer­d. We zullen niet aarzelen om die mensen uit het stadion te verwijdere­n.”

Business

De club neemt ook het zekere voor het onzekere in het businessge­deelte. “Op dit moment worden alle genodigden van onze seat- en logehouder­s gescreend. We vragen onze businesspa­rtners klaar en duidelijk om geen fans van Antwerp uit te nodigen voor de wedstrijd komende zondag. Na wangedrag van meerdere Anwerpsupp­orters tijdens de kwartfinal­e van de Croky Cup en tijdens de thuiswedst­rijd in de reguliere competitie willen we zondag geen enkel risico nemen. Ook in dit deel van het stadion tolereren we geen onregelmat­igheden. We zullen niet aarzelen om gepast op te treden”, zegt Gerits.

“We willen er in ons stadion voor de thuissuppo­rters een topbelevin­g van maken”

Erik Gerits CEO KRC Genk

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Het is de bedoeling om alleen supporters van KRC Genk in de thuisvakke­n te hebben.
FOTO ISOSPORT Het is de bedoeling om alleen supporters van KRC Genk in de thuisvakke­n te hebben.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium