Het Belang van Limburg

Politie zet groot aantal manschappe­n in bij KRC Genk-Antwerp

-

Ook de stad Genk neemt voorzorgen, want het gaat uiteraard om een risicoweds­trijd. Misschien wel dé risicoweds­trijd van het jaar. Om de veiligheid te garanderen, zetten de ordedienst­en een groot aantal manschappe­n, drones, honden, helikopter­s en quads in.

Om het goede verloop van de match te garanderen, is politie Carma al enkele weken bezig met de voorbereid­ing, in samenwerki­ng met collega’s van politie Antwerpen, KRC Genk, brandweer, medische diensten en burgemeest­er Wim Dries.

Carma werkt met een beveiligin­g op maat die zeer bijzonder is, daarbij worden bij elke wedstrijd andere middelen ingezet. “We bekijken wat de risico’s zijn en op basis daarvan beslissen we hoeveel manschappe­n we inzetten. De ene keer is dat minder of meer dan de andere keer. We zetten de mensen in op maat. Voetbal is een feest en dat moet het blijven”, zegt burgemeest­er Dries.

Drones en honden

Tijdens de voorbereid­ing maakte de politie een analyse van alle mogelijke scenario’s. Op basis daarvan werd een plan van aanpak uitgewerkt. “We willen zo veel mogelijk incidenten voorkomen en vermijden dat we actief moeten optreden”, zegt korpschef

Geert Verheyen.

De lokale politie zal zowel zichtbaar als discreet aanwezig zijn voor, tijdens en na de wedstrijd. Ze krijgt hierbij ondersteun­ing van de

Antwerpse collega’s. Beide politiedie­nsten wisselen nuttige informatie over supporters­groepen uit. Voetbalspo­tters houden de harde kernen in het stadion in de gaten.

Extra manschappe­n in combinatie met de inzet van de drone, hondenpatr­ouilles, quads en de helikopter van de federale politie moeten bijdragen tot een goed en veilig verloop van de wedstrijd.

Boetes en takelen

Carma heeft ook bijzondere aandacht voor de verkeerssi­tuatie op alle toegangswe­gen van en naar het stadion. Bij het begin en op het einde van de wedstrijd zorgt de verkeerspo­litie voor een vlotte inen uitstroom van het verkeer. De toegangswe­gen en de omliggende woningen moeten tijdens de match wel bereikbaar blijven. Fout- of wildparkee­rders riskeren een boete en indien nodig zullen auto’s getakeld worden.

 ?? FOTO BELGA ?? Wordt zondag in de Cegeka Arena de nieuwe kampioen gekroond of gaat Union met de titel lopen?
FOTO BELGA Wordt zondag in de Cegeka Arena de nieuwe kampioen gekroond of gaat Union met de titel lopen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium