Het Belang van Limburg

Ronin Cox legt eed af als nieuwe korpschef

-

Ronin Cox (52) heeft dinsdag de eed afgelegd als korpschef van de politiezon­e Lanaken - Maasmechel­en in de handen van burgemeest­ers Marino Keulen van Lanaken en Raf Terwingen van Maasmechel­en.

“Als politiekor­pschef van de zone LaMa ga ik een nieuwe uitdaging aan. We gaan verder inzetten op alles wat we goed doen, en ons best doen om te verbeteren waar mogelijk”, zei Cox. “Vaak doen we al beter dan ‘men’ denkt, en aangezien een negatieve perceptie ook een weerslag heeft op klantentev­redenheid en op het onveilighe­idsgevoel, moeten we ook daar verder inzetten op onze profilerin­g en positief imago.”

Cox beseft dat het niet makkelijk zal worden. “Al zijn we gekend als een betrouwbar­e partner binnen de gerechteli­jke politiewer­king, het blijft uitdaging om die werking verder te profession­aliseren, zonder afbreuk te doen aan een sterke sociale wijkwerkin­g, een adequate noodhulp, een efficiënte verkeerspo­litie en een sterke en empathisch­e sociale politie.”

“Ik zal veel tijd steken in gesprekken met de ruim 160 medewerker­s van onze zone om een nieuw en gedragen verhaal uit te rollen in het belang van de gemeenscha­p”, zegt Cox. Uitgangspu­nten zijn voor hem een positief imago, een inclusieve organisati­e, een duurzaam HR-beleid, een sterk geïntegree­rde werking, een transparan­t en solide financieri­ngsbeleid, een slimme informatie- en technologi­egestuurde werking, schaalopti­malisatie met respect voor de gemeenteli­jke autonomie en een doorgedrev­en internatio­nale samenwerki­ng.

Internatio­naal

Dat laatste wordt wellicht Cox’ grootste uitdaging. “Bestaande samenwerki­ngsverband­en moeten we opnieuw onder de loep nemen en gelijktijd­ig moeten we inzetten op nieuwe samenwerki­ngsverband­en. Zo zal in eerste instantie samen met de verantwoor­delijken van de naburige grenspolit­iezones - van Maasland, over Bilzen-HoeseltRie­mst tot Voeren - bekeken worden op welke manier we nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarnaast moeten we meer dan ooit internatio­naal samenwerke­n om onze veiligheid te garanderen en om de georganise­erde en ondermijne­nde criminalit­eit het hoofd te kunnen bieden. Een verregaand­e digitalise­ring dient ons daarbij beter te wapenen”, besluit de nieuwe korpschef.

 ?? FOTO EVA ?? Ronin Cox legde de eed af bij burgemeest­ers Keulen en Terwingen.
FOTO EVA Ronin Cox legde de eed af bij burgemeest­ers Keulen en Terwingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium