Het Belang van Limburg

Van helikopter met trofee tot multilive: alle middelen ingezet

- Vincent Van Genechten

De titelontkn­oping zorgt ook bij de Pro League en tv-zender Eleven Sports voor zenuwachti­gheid. Samen zetten ze alle middelen in om van de allerlaats­te speeldag een echte ‘Super Sunday’ te maken.

Zo voorziet de Pro League zondag delegaties met podia in zowel het Joseph Mariënstad­ion van Union als de Cegeka Arena van Genk en staat een team stand-by om met podium naar de Bosuil te trekken, indien Antwerp aan het langste eind trekt.

CEO Lorin Parys volgt, met kampioensb­eker en medailles, vanuit een helikopter het verloop van de wedstrijde­n en zal na het beslissend­e fluitsigna­al landen bij de landskampi­oen. “De apotheose van dit seizoen hebben we nooit eerder beleefd. Clubs die respectiev­elijk 88, 66 en 5 jaar geleden voor het laatst kampioen werden, strijden zondag voor de titel. Spannender wordt het niet”, stelt hij. “Zondag wordt een echte hoogdag voor ons voetbal. We zetten dan ook al onze teams en middelen in om zo kort mogelijk op de bal te spelen en geven de fans het slotakkoor­d dat past bij dit fantastisc­he seizoensei­nde.”

Zelfs camera’s in de kleedkamer

Ook Eleven Sports zet alle middelen in. Zo zijn er studio’s voorzien in zowel Genk als op Union en is er een multideck op de Bosuil zodat tijdens Genk - Antwerp ook de taferelen in de Antwerpse thuishaven live te volgen zijn tijdens de uitzending. “Een dergelijke ontknoping van de competitie wil je als tvkijker niet vanuit een studio op 100km van het gebeuren volgen, maar wel vanuit de twee kolkende stadions, waar de tribunes op ontploffen staan voor de titelvieri­ng. Daarom zetten we zowel in de Cegeka Arena van Genk als in het Joseph Mariën-stadion van Union de grote middelen in. 23 camera’s in beide stadions met onder meer drones en camera’s in de kleedkamer, meer dan 150 technici en 27 journalist­en/commentato­ren/analisten/social media editors, geen moeite is teveel om de kijker/follower vanop de eerste rij onder te dompelen in dit uitermate spannende competitie­slot. Wie een wedstrijd volgt zal ook niet hoeven te zappen om de hoogtepunt­en uit de andere wedstrijd mee te pikken. Als er iets gebeurt op het andere veld, een doelpunt, een strafschop, een rode kaart, we brengen het meteen in beeld. We posteren ook een team op de Bosuil waar een groot scherm staat opgesteld. Vanuit Genk schakelen we dan af en toe over naar een vol Antwerp-stadion om ook daar de emotionele rollercoas­ter te volgen. Wie er ook kampioen wordt, de fans zullen er nooit zo dicht op gezeten hebben”, aldus Jan Mosselmans, COO van Eleven Sports.

“Deze titelontkn­oping wil je als tv-kijker volgen vanuit twee kolkende stadions, waar de tribunes op

ontploffen staan”

COO Eleven Sports

Jan Mosselmans

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium