Het Belang van Limburg

Red Flame Biesmans ruilt PSV voor OH Leuven

-

Na zes seizoenen in het buitenland keert Julie Biesmans (29) terug naar België. De Bilzense, die 104 keer uitkwam voor de Red Flames, verlaat PSV eindhoven en tekent voor twee seizoenen bij OH Leuven.

“Voor mij is deze transfer de juiste keuze op het juiste moment”, laat Biesmans weten. “Ik heb vier jaar lang graag bij PSV gevoetbald. Maar omdat ik de laatste matchen veel minder vaak in actie kwam, raakte ik er het voetbalple­zier een beetje kwijt. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.”

Die vindt Biesmans nu bij het ambitieuze OH Leuven. “Het wordt volgend seizoen ons doel om voor het eerst in de geschieden­is kampioen te spelen”, blikt de Bilzense vooruit. “Ik kom er terecht in een team met erg veel jonge meisjes. Het zal mijn taak zijn om daar wat ervaring aan toe te voegen.”

Trainerscu­rsus

Het vooruitzic­ht op meer speelminut­en is niet de enige verklaring van Biesmans’ keuze voor OHL. “Wat me vooral aanspreekt in hun project, is dat ze me willen begeleiden bij trainerscu­rsussen. Hoe we dat allemaal concreet zullen plannen, moet nog blijken. Maar ik kijk er enorm naar uit om hiermee te beginnen.” “Daarnaast wil ik wat dichter bij huis voetballen”, vervolgt de centrale verdedigst­er, die ook op het middenveld uit de voeten kan. “Ik woon momenteel in Lier, samen met mijn vriendin Laure. Wij hebben maar één auto, dus ga ik af en toe met de trein naar de training. Dan is Leuven iets makkelijke­r te bereiken dan Eindhoven.”

Prof in Leuven

Na twee seizoenen Bristol City en vier jaar PSV keert Biesmans zo na zes jaar terug naar de Belgische competitie. “Bij OHL blijf ik profvoetba­lster. Ik besef dat ik één van

 ?? FOTO RR ?? Julie Biesmans tekende voor twee seizoenen bij OHL.
FOTO RR Julie Biesmans tekende voor twee seizoenen bij OHL.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium