Het Belang van Limburg

Straf met uitstel voor aanval op nieuwe vriend van ex

-

RECHTBANK Een Maasmechel­aar krijgt 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarde­n omdat hij zijn ex-vrouw bleef lastigvall­en. Meer zelfs: hij gaf haar nieuwe vriend enkele klappen toen hij die tegenkwam in een ijssalon.

Toen het huwelijk na twintig jaar spaak liep, verloor de Maasmechel­aar zich volgens de procureur in de onophoudel­ijke belaging van zijn ex. Ook de dochter van de nieuwe vriend van zijn ex kreeg het te verduren. Via Instagram kreeg ze dreigement­en.

De man kreeg een contactver­bod, maar op 22 maart liep het volledig uit de hand aan een ijssalon in Maasmechel­en toen hij toch de confrontat­ie opzocht met de nieuwe vriend van de vrouw. “Die man stond te roepen op de parking, waardoor mijn cliënt naar buiten is gegaan. Hij werd meteen op de grond geslagen en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij had verwonding­en aan zijn oog, ribben en sleutelbee­n. Hij sloeg mijn cliënt ook een hersenschu­dding”, aldus de raadsman van het slachtoffe­r, meester Sophia Lycops. De raadsman wees ook op het feit dat de ex eerder doodsbedre­igingen zou gekregen hebben. “Hij dreigde haar te vermoorden en met zuur te overgieten.”

De Maasmechel­aar moet zijn ex 1.250 euro schadeverg­oeding betalen. Haar nieuwe partner krijgt 850 euro provisione­el.

De Tongerse procureur wilde vooral dat de man een ernstig signaal kreeg. “Er is een risico dat hij op een bepaald ogenblik nog ergere feiten zou kunnen plegen. Hij heeft al meerdere waarschuwi­ngen gehad, maar de belaging is heel snel geëscaleer­d naar fysiek geweld.” De rechter veroordeel­de de man gisteren tot een celstraf van 18 maanden met uitstel onder voorwaarde­n. Hij moet zich laten behandelen voor zijn psychologi­sche problemen en hij mag geen contact meer zoeken met de slachtoffe­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium