Het Belang van Limburg

Heynen traint individuee­l, maar geraakt fit voor Antwerp

-

Enkele honderden supporters, onder wie veel piepjonge fans, zakten woensdagna­middag af naar de open training van KRC Genk. Onder applaus liepen de spelers het veld op.

De fans zagen dat de sfeer in de groep opperbest is met de laatste match van alles-of-niets tegen Antwerp in aantocht. Yira Sor ontbrak wegens ziekte, Nicolas Castro trainde nog niet omwille van overbelast­ingsversch­ijnselen. Aanvoerder Bryan Heynen kreeg in het krachthonk een aangepast programma, Carlos Cuesta en Mike

Trésor mochten uit voorzorg de afsluitend­e afwerkings­vormen overslaan. Tolu Arokodare, die fysiek nog moet aansterken na zijn lange afwezighei­d, kreeg samen met de spelers van Jong Genk nog een extraatje. “Hopelijk kan ik zondag op een volledig fitte kern rekenen”, glunderde een zichtbaar tevreden Wouter Vrancken na afloop. “Onze dokter stuurde Sor terug naar huis, omdat hij zich een beetje ziek voelde en we hem daarom even uit de groep willen houden. Heynen doet het rustig aan, maar geraakt fit voor zondag. Ik hoop dat hij vrijdag weer voluit kan gaan op training. Dan begint onze voorbereid­ing op Antwerp met gesloten deuren. Donderdagv­oormiddag (10.30 uur) is de training nog open. Ik vind het schitteren­d dat onze fans zo achter de ploeg staan. Het is ook voor de spelers genieten van al die jonge blije gezichten.”

Josue Ndenge Kongolo heeft zijn contract bij KRC Genk met drie seizoenen verlengd. De 17-jarige Belgische centrale verdediger ligt zo vast tot de zomer van 2026. Kongolo maakte op de slotspeeld­ag van de Challenger Pro League zijn profdebuut bij Jong Genk en was één van de sterkhoude­rs in Youth League.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Onder meer Carlos Cuesta maakte tijd voor de (jongste) fans door gewillig te poseren voor een selfie.
FOTO DICK DEMEY Onder meer Carlos Cuesta maakte tijd voor de (jongste) fans door gewillig te poseren voor een selfie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium