Het Belang van Limburg

Straffe transfer: topschutte­r en Red Flame Van Kerkhoven tekent

-

Terwijl de mannenploe­g in spanning toeleeft naar de titelontkn­oping, zitten ze ook bij Genk Ladies niet stil. Met Red Flame Ella Van Kerkhoven (29) werd de topschutte­r van het voorbije seizoen in de Super League gestrikt met een contract voor één seizoen. “Ik heb altijd al eens met Brepoels willen samenwerke­n.”

Tonnen ervaring in binnen- en buitenland, 24 caps en dertien doelpunten als Red Flame en een derde titel als topschutte­r in de Super League vers onder de gordel. Met Ella Van Kerkhoven heeft Genk één van de leading ladies uit het Belgische vrouwenvoe­tbal aan de haak geslagen. Ondanks haar topseizoen bij OHL (21 doelpunten in 25 wedstrijde­n) besliste de vicekampio­en om de optie in haar éénjarige contract niet te lichten, waarna Guido Brepoels er als de kippen bij was om Van Kerkhoven te overtuigen om voor Genk te kiezen.

Ook interesse van Fortuna

“Ik heb altijd al eens met Brepoels willen samenwerke­n”, legt Van Kerkhoven uit. “Omdat ik fan ben van zijn voetbalvis­ie en de manier waarop hij omgaat met zijn speelsters. In het verleden ben ik al een paar keer gaan praten in Genk, maar nu zal ik eindelijk ondervinde­n hoe het is om onder hem te spelen.”

Ook het Nederlands­e Fortuna Sittard was geïnteress­eerd, maar trok aan het kortste eind. “Ik had een beter gevoel bij Genk. Een club die de voorbije seizoenen een mooie sportieve groei heeft doorgemaak­t. Daar probeer ik nu mijn steentje aan bij te dragen.”

Nog fraaie transfers

Naast een seizoen bij Inter Milan (2019-2020) speelde de Bekkevoort­se targetspit­s in België voor OH Leuven (2012-2015 en 20222023), Anderlecht (2015-2019 en 2021-2022) en AA Gent (20202021). Clubs met een palmares waar het Genkse damesteam nog niet aan kan tippen. “Maar als ik niet geloofde in dit project, dan had ik hier niet getekend”, verzekert de topaanwins­t. “Er zijn nog een paar andere fraaie transfers op komst, dus ik denk wel dat we hier samen iets moois kunnen neerzetten. Op een specifiek doel wil ik me nog niet vastpinnen, maar de ambitie is wel om te blijven groeien.” Op 15 juli beginnen de Genk Ladies aan hun voorbereid­ing. Eind augustus start de competitie.

 ?? FOTO RR ?? Ella Van Kerkhoven poseert met het shirt van haar nieuwe
club.
FOTO RR Ella Van Kerkhoven poseert met het shirt van haar nieuwe club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium