Het Belang van Limburg

Barsten in huwelijk tussen Ridley en Lotto-Dstny

- Rob Rodiers

Koerst Lotto-Dstny vanaf 2024 niet langer op fietsen van Limburgse makelij? De kans is niet onbestaand­e. Na twaalf jaar vertoont het huwelijk tussen de Belgische wielerploe­g en Ridley barsten. “Wij hebben geen weet van problemen en hebben bovendien nog een lopend contract dat we in ere wensen te houden”, klinkt het vanuit Paal.

Al twaalf jaar lang zijn de wielerploe­g van de Nationale Loterij en de Beringse fietsconst­ructeur Ridley onlosmakel­ijk met elkaar verbonden. Sterker: nog tot en met 2025 hebben beide partijen een lopend contract met mekaar. Toch is het niet uitgeslote­n dat de samenwerki­ng na dit seizoen wordt stopgezet. Zo zou – luidens mediaberic­hten – de wielerform­atie van sportief manager Kurt Van de Wouwer niet langer tevreden zijn met de inspanning­en van zijn fietsconst­ructeur op het vlak van innovatie. Met name de kwaliteit van de tijdritfie­tsen zou al jaren een doorn in het oog zijn bij Lotto-Dstny, dat sinds begin dit jaar volop inzet op performanc­e. Daarom speurt de ploeg van CEO Stéphane Heulot nu blijkbaar actief naar een nieuwe fietspartn­er. Zowel Lotto-Dstny als Ridley wensen niet te reageren op het nieuws.

Extra budget voor De Lie

Volgens onze informatie zijn de huwelijksp­erikelen niet uit de lucht gegrepen. Zo zou LottoDstny effectief op zoek zijn naar een fietsconst­ructeur die de ploeg naast het materiële ook een lucratieve financiële injectie wil geven. Een injectie die de ploeg toestaat om goudhaantj­e Arnaud De Lie langer aan zich te binden. Om die contractve­rlenging te realiseren, lonkt men bij Lotto-Dstny blijkbaar naar andere fietsconst­ructeurs dan Ridley. De voorbije weken werden sportief manager Kurt Van de Wouwer en Chief Business Officer Yana Seel gesignalee­rd bij het Italiaanse Wilier – dat nu fietsen levert aan Astana – en het Amerikaans­e Cannondale, dat nu Team EF Education-EasyPost bevoorraad­t. Ook het Zwitserse BMC, dat zijn contract met het Franse WorldTeam AG2RCitroë­n ten einde ziet lopen, zou een optie zijn.

Bij fietsconst­ructeur Ridley zitten ze duidelijk verveeld met de situatie. Vooreerst wijst de fietsconst­ructeur op het nog lopende contract tot en met 2025 dat het in ere wenst te houden. Daarnaast ondervindt Ridley imagoschad­e door deze nog niet door de ploeg bevestigde berichtgev­ing in een aantal media.

 ?? FOTO BELGA ?? Rijden de renners van Lotto-Dstny volgend seizoen op materiaal van een andere fietsconst­ructeur?
FOTO BELGA Rijden de renners van Lotto-Dstny volgend seizoen op materiaal van een andere fietsconst­ructeur?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium