Het Belang van Limburg

Elise Mertens nu tegen Amerikaans­e topper

-

Elise Mertens (WTA 28) heeft zich gisteren gekwalific­eerd voor de derde ronde van Roland Garros. De Hamontse versloeg in haar tweede ronde de Colombiaan­se ‘lucky loser’ Camila Osorio (WTA 86) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/3).

“Ze was een moeilijke tegenstand­er, want ze haalde veel ballen terug”, zei de 27-jarige Mertens na haar zege. “Ik moest sommige punten echt drie keer maken. Ze is een goede speelster, want ze had al goede resultaten behaald in Madrid en Rome.”

De Hamontse speelde geen topwedstri­jd, al vond ze wel dat het beter ging dan in de eerste ronde. Ze verloor vijf opslagspel­letjes, maar brak ook zeven keer de opslag van de Colombiaan­se. “Ik viel echt aan, vooral op haar tweede bal. Ik serveerde beter, in ieder geval met weinig dubbele fouten. Maar het gravel is een beetje traag, waardoor het niet makkelijk is om het initiatief te nemen. Mentaal was ik klaar om de ballen te zien terugkomen, maar ik had me meer kunnen laten gaan. Ik voelde dat ik soms nog blokkeerde en dat ik op zoek was naar mezelf, maar het gevoel was beter.”

Tegen derde reekshoofd

In de derde ronde zal het beter moeten. De Belgische nummer één treft dan het Amerikaans­e derde reekshoofd Jessica Pegula (WTA 3). Zij profiteerd­e van de opgave van de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 37) na de eerste set. Die had Pegula met 6-2 gewonnen. “Ik zal in mijn volgende wedstrijd echt meer naar het net moeten gaan. Maar ik kan me morgen in het dubbelspel voorbereid­en. Dan kan ik me concentrer­en op serveren, retournere­n en losspelen.”

Ook in het dubbelspel was er Belgisch succes, Maryna Zanevska en Kimberley Zimmerman wisten zich makkelijk weten te plaatsen voor de tweede ronde. Het Belgische duo haalde het met 6-3 en 6-1 van thuisspeel­sters Tessah Andrianjaf­itrimo en Fiona Ferro. Zeker voor Zanevska is het een welgekomen overwinnin­g, want ze barstte maandag nog in tranen uit nadat ze in de eerste ronde van het enkelspel had verloren tegen Yulia Putintseva.

Alcaraz stoot vlot door

Carlos Alcaraz (ATP 1) , één van de topfavorie­ten voor de titel bij de mannen, heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor de derde ronde. De Spanjaard won overtuigen­d van de Japanner Taro Daniel (6-1, 3-6, 6-1 en 6-2). Voor het Franse publiek was er minder goed nieuws: Caroline Garcia, de Franse hoop, (WTA 5) ligt uit het toernooi.

 ?? FOTO BELGA ?? Elise Mertens zwoegde zich naar de derde ronde.
FOTO BELGA Elise Mertens zwoegde zich naar de derde ronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium