Het Belang van Limburg

Jorissen keert terug naar Lummen

-

Bij Hubo Limburg United liggen de meeste spelers nog onder contract. Enkel Yannick Desiron, Myles Cale en Alex Stein hebben nog geen zekerheid over hun toekomst. Het is nog afwachten of de club één of meer contracten zal verlengen. Met de ambitie die United de laatste jaren uitstraalt, zullen er hoe dan ook waardige vervangers worden gehaald.

Vernieuwde B-ploeg

In de B-ploeg van Limburg United, in Top Divisie 1, zien we maar liefst negen nieuwkomer­s. Op Oskar Giltay na, allemaal heren van buiten de provincieg­renzen. “We hebben gekozen om opnieuw te verjongen”, aldus Academy-manager Thomas Dreesen. “We hebben de voorbije vijf jaar met Dammen,

Lesuisse en Leemans enkele spelers afgeleverd aan eerste klasse. Dat blijft de enige taak van de Academy.”

“Enkele andere spelers hebben niet de ambitie en kozen ervoor om basket te combineren met hun werk. Daan Bijnens en Siebe Bovy zullen meer op de voorgrond treden, maar daarnaast zochten we nog fysieke versterkin­g. Binnen de provincie hebben we dat talent op dit moment niet gevonden. Onder leiding van Niels Marnegrave zullen we opnieuw een drietal jaren aan deze groep bouwen.”

Jorissen terug op hoogste niveau

Nadat ze in het verleden al van ‘eerste klasse’ proefde bij Houthalen, keert de Lommelse Anouk Jorissen

terug naar het hoogste niveau bij Athenas Lummen. “Bij mijn eerste ervaring op dit niveau was ik een stuk jonger. In die zin was het zo’n beetje nu of nooit voor mij”, aldus Jorissen (28). “Ik speelde enorm graag bij de familieclu­b Lommel, ze zullen voor altijd een plaats in mijn hart innemen. Deze kans kon ik echter moeilijk laten liggen. Toen coach Tom Johnson contact met mij opnam, nam mijn persoonlij­ke ambitie de bovenhand. Deze stap wordt een grote uitdaging.”

Jacobs zet stap terug

Na 9 seizoenen bij Lommel besloot Wietse Jacobs een serieuze stap terug te zetten naar eerste provincial­er Lummen. “In mijn laatste seizoen bij Lommel zat het niet echt mee. Ik had wat pech met een enkelbless­ure, maar ben ondertusse­n wel opnieuw helemaal fit. Doordat de competitie voor Lommel al eindigde in maart en ik in de bekermatch tegen Tongeren gespaard werd, kon ik volop herstellen.” Bij Lummen kan Jacobs bij dezelfde ploeg spelen als zijn twee broers. “Dat is een droom die uitkomt”, bevestigt Wietse. “Siebe en Diede spelen al hun hele leven samen, maar nooit met mij in hetzelfde team. Bovendien ken ik de ploeg vrij goed, ik ging regelmatig naar hun wedstrijde­n kijken en met Sam D’huys en Jason Vanderheyd­en spelen er nog twee ex-ploegmaats. Ik heb dus niet lang moeten nadenken over het voorstel dat Lummen aan mij deed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium