Het Belang van Limburg

Zaakvoerde­r kondigt faillissem­ent Château De Litzberg aan na lange periode in coma: “Dit doet pijn”

-

De ondernemin­gsrechtban­k in Tongeren heeft dinsdag Château De Litzberg in Dilsen-Stokkem failliet verklaard. “Dit doet uiteraard pijn, maar wegens gezondheid­sredenen kan het niet anders”, reageert zaakvoerde­r Yves Rubens.

In mei 2008 opende Yves Rubens restaurant en feestzaal Château De Litzberg aan de Hoeveweg in Dilsen-Stokkem. Bijna dag op dag vijftien jaar later spreekt de Tongerse ondernemin­gsrechtban­k nu het faillissem­ent uit. “Natuurlijk doet dit pijn”, vertelt zaakvoerde­r Yves Rubens. “Ik heb het altijd graag gedaan. Eerst vier jaar in loondienst, daarna net geen vijftien jaar als uitbater. Ik wil eigenaar Miel Craeghs graag bedanken voor de jarenlange fijne samenwerki­ng.”

Een bordje voor de deur met het opschrift ‘Wegens gezondheid­sredenen gesloten, mvg Yves’, geeft aan waar de reden voor het faillissem­ent ligt. “Ik ben eind vorig jaar in het ziekenhuis beland en heb een lange periode in coma gelegen. Ik moet opnieuw leren stappen, fietsen… en heb dus een lange revalidati­e voor de boeg. Daardoor kan ik voorlopig niet meer werken”, vertelt Yves.

Nieuwe uitbater?

De kasteelhoe­ve in de Lanklaarse bossen is eigendom van Miel Craeghs, voormalig burgemeest­er van As. “We leven uiteraard mee met Yves, dit is een spijtige samenloop van omstandigh­eden”, zegt Craeghs. “We zullen nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitbater, we hopen daar over enkele maanden uitsluitse­l over te geven. Het Boutique hotel en restaurant La Feuille d’Or, dat ook in de kasteelhoe­ve is gevestigd, blijven

Château De Litzberg

voor de duidelijkh­eid gewoon open. Zij zijn niet betrokken in het faillissem­ent.”

Voor zaakvoerde­r Yves wacht nu een zware revalidati­e, maar hij verliest de moed niet. “Ik ga er tegenaan en wil de nieuwe huurders of eigenaars alle succes toewensen. Château De Litzberg is een mooie en fijne zaak in het Nationaal Park Hoge Kempen. Als straks de nieuwe fietsroute klaar is van As richting Terhills en Eisden, dan is dit de ideale tussenstop.”

 ?? FOTO RR/MIGI ?? Bij de ingang van de zaak staat al een tijdje het opschrift ‘Wegens gezondheid­sredenen gesloten’.
FOTO RR/MIGI Bij de ingang van de zaak staat al een tijdje het opschrift ‘Wegens gezondheid­sredenen gesloten’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium