Het Belang van Limburg

Boulderclu­b Monk opent op 16 juni in TT-wijk

- Dirk Jacobs

SPORT De werken aan Boulderclu­b Monk op de eerste verdieping van de Hasseltse TT-wijk schieten enorm goed op. Midden juni opent de zaak. Op Sportsbar O’Learys is het nog wachten tot het najaar maar ook daar zit er schot in de zaak. De bowlingban­en zijn alvast geplaatst en worden nu afgewerkt.

We zijn bijna klaar”, lacht Monk-zaakvoerde­r Timo Tak. Na Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam, waar er intussen twee zijn, is Hasselt de eerste vestiging over de grens. “Eerlijk gezegd mikten we eerst op Antwerpen, maar dan kwam deze kans voorbij. Daar zijn we op gesprongen. Boulderen midden in de stad biedt een enorme meerwaarde. De sport boomt echt in Europa en verkast stilaan van leegstaand­e loodsen aan de rand van de stad naar mooie panden in de binnenstad, waar mensen allemaal gemakkelij­k geraken. En vermits we dezelfde roltrap gebruiken als die waarmee de mensen vroeger massaal naar MediaMarkt afzakten, komt dat helemaal goed.”

Vanaf zes jaar

In de vestiging in Hasselt kunnen tussen 150 en 180 mensen tegelijk boulderen terwijl er nog eens een 50-tal in het café, in de douches of de kleedkamer­s aanwezig is. “Iedereen mag komen klimmen: vanaf zes jaar tot zo oud dat ze kunnen. Onder twaalf jaar vragen we wel altijd dat er één volwassene in de buurt is. Als dat mama of papa is, raden we hen aan het ook een keertje te proberen. Dat is altijd plezant. Maar het hoeft niet.”

Monk beschikt in de TT-wijk over een oppervlakt­e van 1.750 vierkante meter, met 650 vierkante meter aan klimwanden in negen verschille­nde moeilijkhe­idsgraden. Voor elk wat wils dus. “We mikken op de individuel­e liefhebber­s van de sport. Je hoeft er eigenlijk ook helemaal niks van te kennen of te kunnen. Iedereen die start, krijgt begeleidin­g en veiligheid­sinstructi­es. Voor kinderen gaan we in de zomer boulderkam­pjes organisere­n, zodat ze er meteen mee vertrouwd zijn”, zegt Timo. “Hier liggen meterslang­e dikke valkussens, je bezeren is dus quasi onmogelijk. Omdat we starten in België ligt de prijs nog niet helemaal vast maar die zal vergelijkb­aar zijn met andere sportclubs of een fitness. Ook hier zijn er, naast de losse kaartjes, tienbeurte­nkaarten en maandabonn­ementen te verkrijgen. Er is bovendien een winkeltje waar je wat benodigdhe­den kan kopen, zoals de bouldersch­oenen, maar die kan je hier ook huren.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? “We zijn bijna klaar voor de opening”, lacht Monk-zaakvoerde­r Timo Tak.
FOTO SVEN DILLEN “We zijn bijna klaar voor de opening”, lacht Monk-zaakvoerde­r Timo Tak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium