Het Belang van Limburg

Guust kan toch weer flateren

-

De eerste Guust Flater na het overlijden van geestelijk­e vader André Franquin in 1997 zal dan toch een feit worden. Vorig jaar kondigde uitgeverij Dupuis al de terugkeer van de iconische strip aan, getekend door de Canadees Marc Delafontai­ne, alias Delaf. Maar Isabelle Franquin, dochter van, stapte naar de rechtbank. Haar vader zou volgens haar de wens geuit hebben dat er na hem geen nieuwe Guust Flaters zouden verschijne­n. Bij een arbitragep­rocedure is nu beslist dat een comeback kan op voorwaarde dat de erfgename eerst haar goedkeurin­g geeft volgens de vereisten vastgelegd in een contract tussen de partijen uit 2016.

Tot nog toe had Pukkelpop namen gelost voor vrijdag, zaterdag en zondag. Nu maakt het festival de volledige affiche van donderdag bekend. Zoals altijd gaat dan nog niet het hele terrein open. Optredens en dj-sets zijn er die avond in de Dance Hall, Club, Boiler Room en Booth.

Het gaat om negentien voornameli­jk Belgische acts, met rock van Black Box Revelation, hiphop van Blackwave., metal van Psychonaut, pop van Portland en dance van The Subs. Die laatsten komen met een speciaal project: I Want To Dance Again, zoals hun gelijknami­ge nummer. “Met een heleboel muzikale gasten, waarover later meer”, klinkt het bij Pukkelpop. In 2019 was het dé act van Pukkelpop Kwartier, een onvergetel­ijk feest. Ook Andromedik, Ax Emblem, DC Noises, Freq444, Gomorris, de Genkse dj Hyalyte, Kwijt Trek System, Keyser, Omdat Het Kan & Average Rob, She The DJ, Flo Windey ft. Skyve, Sophie Straat (uit Nederland, de enige act uit het buitenland donderdag), The Boilerboys en Wannes Lenaerts openen mee het festival op 17 augustus. Tickets voor donderdag zijn niet afzonderli­jk verkrijgba­ar. Alleen wie een vrijdag- of combiticke­t heeft, kan vanaf 18 uur mee komen feesten op het festivalte­rrein.

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Meer info op pukkelpop.be
Pukkelpop serveert op donderdaga­vond vooral Belgische kost, met onder meer rock van Black Box Revelation.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Meer info op pukkelpop.be Pukkelpop serveert op donderdaga­vond vooral Belgische kost, met onder meer rock van Black Box Revelation.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium