Het Belang van Limburg

“Ik heb les gehad van acteurs uit Game of Thrones”

-

Kent u acteur Senne Lambrechts (27) uit Wellen al? In Londen kennen ze hem intussen wel. Maar Nederlands­talige toeristen zullen Senne er eerder treffen als gids in de Britse hoofdstad, waar hij al drie jaar woont met zijn tienerlief uit Kortessem.

Al sinds hun zestiende vormen ze een koppeltje, van in de middelbare klas op het Virga Jesse College in Hasselt. Sindsdien lopen ze samen hun pad. Melissa Meuwissen en Senne Lambrechts studeerden beiden communicat­iewetensch­appen aan de KU Leuven, gingen in de studentens­tad samenwonen en vonden elk een job. “Uiteindeli­jk heb ik haar mee naar Londen getrokken”, zegt Senne. Al had hij daar weinig overtuigin­gskracht voor nodig. “We wilden altijd al naar het buitenland gaan. We overwogen Canada, meer bepaald Vancouver, omdat Melissa daar familie heeft. Of Australië, omdat je daar ook een ‘working holiday’ kan doen als je onder de dertig bent: een jaar wonen en werken. Maar door corona stond dit allemaal ‘on hold’.”

Vanwaar kwam Londen dan?

Senne: “Ik werkte voor productieh­uis Woestijnvi­s in Vilvoorde en daar mocht ik dan kleine rolletjes doen voor het tv-programma De Ideale Wereld. Ik volgde al drama als hobby, maar mijn niveau van acteren stond natuurlijk niet op punt. Maar ik vond het wel heel interessan­t en die tv-rolletjes begon ik heel leuk te vinden. Om beter te worden ben ik in Leuven lessen beginnen te volgen. Tijdens Covid, toen al die lessen werden afgelast, voelde ik een groot gemis. Uiteindeli­jk heb ik dan besloten om een intensieve opleiding te volgen. Zo vond ik de Drama Studio Londen, die een praktische opleiding heeft, een postgradua­at/master voor mensen die al iets anders hebben gestudeerd. Veel van mijn klasgenote­n hier in Londen hebben Engelse literatuur gestudeerd, of theaterwet­enschappen. De opleiding was heel cool. We kregen er les van acteurs die op dit moment nog actief zijn, bijvoorbee­ld uit Game of Thrones, Vikings, Eastenders...”

Zijn jullie dan meteen samen verhuisd?

Senne: “We hebben twee keer zwaar moeten gokken. Tijdens mijn studie moesten we rekenen op Melissa haar bedrijf opdat ze in Londen kon werken.”

Melissa: “Gelukkig werk ik voor een internatio­naal mediabedri­jf dat ook in Londen een kantoor heeft. Ik gaf aan dat ik graag daar wilde werken om zo een werkvisum te bekomen. Dat lukte, maar dan ben je verplicht om drie jaar te blijven. Eens Senne was afgestudee­rd, moesten we dus voor hem weer een oplossing vinden om te kunnen blijven. Hij had een partnervis­um nodig. Doordat we niet getrouwd zijn, was ook dit niet vanzelfspr­ekend. Het heeft allemaal lang geduurd, want ze zijn erg streng. Je moet ook een mondelinge en schrifteli­jke taaltest afleggen. Nu zijn we zeker tot 2025 en dan zien we wel.”

Welke weg wil je als acteur inslaan?

Senne: “Ik sluit niets uit: drama, comedy, tv, film…Vorig jaar heb ik drie maanden schoolthea­ter gedaan. Het feit blijft dat je enorm veel audities moet doen om een opdracht te krijgen. De verhouding­en van auditie doen en daadwerkel­ijk een opdracht krijgen zijn ontzettend klein. Het is een moeilijke stiel om echt in aan de bak te komen. Ik heb een kortfilm gedaan voor de London Film School. Binnenkort doe ik mee aan een tv-project. Daarvoor moest ik mijn kostuum gaan passen in het grootste depot van heel GrootBritt­annië, dat wordt ingeschake­ld voor Britse tv en film. Ook al heb ik maar een bescheiden rol, het was wel een moment waarop ik mezelf even moest knijpen. Binnenkome­n en dan de originele kostuums zien van onder andere Indiana Jones en Lawrence of Arabia: indrukwekk­end. De muren hingen vol gesigneerd­e foto’s van bekende mensen. Ik schrijf zelf ook theater in het Engels en mijn stuk wordt binnenkort gespeeld door twee acteurs die ik mag regisseren. Daar verdien ik niets aan, maar ik wil van alles proberen. Hier in Londen ontmoet ik zoveel interessan­te mensen. Mijn blik op de wereld is vergroot en dit werkt inspireren­d, waardoor mijn werk ook steeds meer

 ?? ??
 ?? © RR ?? Senne en Melissa zijn al sinds hun zestiende een koppel.
© RR Senne en Melissa zijn al sinds hun zestiende een koppel.
 ?? © RR ?? Senne op het podium tijdens het schoolthea­ter waarmee hij drie maanden rondtoerde.
© RR Senne op het podium tijdens het schoolthea­ter waarmee hij drie maanden rondtoerde.
 ?? ?? Senne Lambrechts (27)
➜ Beroep: gids/ acteur
➜ Partner: Melissa Meuwissen
➜ Ouders: Geert Lambrechts en Christel Förster
➜ Onderwijs: VBS De Bron in Wellen - Virga Jessecolle­ge in Hasselt communicat­iewetensc happen aan KU Leuven - postgradua­at Drama Studio London
Senne Lambrechts (27) ➜ Beroep: gids/ acteur ➜ Partner: Melissa Meuwissen ➜ Ouders: Geert Lambrechts en Christel Förster ➜ Onderwijs: VBS De Bron in Wellen - Virga Jessecolle­ge in Hasselt communicat­iewetensc happen aan KU Leuven - postgradua­at Drama Studio London

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium