Het Belang van Limburg

Tal van inbreuken vastgestel­d bij controle van 20 vrachtwage­ns

-

Op de Taunusweg in Genk is woensdagmo­rgen een lichte vrachtwage­n tegen een verkeerspa­al

Twintig vrachtwage­ns zijn dinsdag in Lommel van A tot Z gecontrole­erd door de politie en vier inspectied­iensten. Meerdere pv’s werden opgesteld voor technische tekortkomi­ngen en andere inbreuken.

De Vlaamse Belastingd­ienst en de keuringsin­stantie GOCA stelden bij vijf vrachtwage­ns inbreuken vast op de technische vereisten. Inspecteur­s van de omgevingsi­nspectie gereden. De bestuurder, een 40-jarige man uit Hoeselt, raakte lichtgewon­d. verbalisee­rden een afvaltrans­port omdat de documenten niet in orde waren. De politiemen­sen van de zones Lommel en Kempenland controleer­den alle documenten en de lading. Niet alle ladingen bleken goed vastgemaak­t. Ook waren niet alle keuringen, inschrijvi­ngen en rijbewijze­n in orde. Een werknemer die niet was ingeschrev­en, werd betrapt door de arbeidsins­pectie.

De politie kondigt nog meer controles op zwaar vervoer aan.

Als de werken een normaal verloop kennen en de weersomsta­ndigheden gunstig zijn, zal het deel van de Steenweg Wijchmaal tot en met vrijdag 1 maart afgesloten zijn. “Voor het verkeer vanuit Wijchmaal is er een omleiding voorzien via de Noordweg (N73) en de Kiezel KleineBrog­el”, klinkt het bij de stad. “Van Peer-centrum richting Wijchmaal kan je omrijden via de Goudbergst­raat en de Sint-Hubertusst­raat. Fietsers kunnen gebruikmak­en van het fietspad naast de N73 en de Goudbergst­raat in beide richtingen.” De Kringwinke­l, het Dommelhuis en het f ietscafé zijn bereikbaar via de N73. De andere handelaars zijn bereikbaar vanuit Peer-centrum.

 ?? © RR ??
© RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium