Het Belang van Limburg

Club heeft beste papieren, maar marge had groter moeten zijn

Deal met Trabzonspo­r over Bocat nog ver weg Club Brugge had met anderhalf been in de bekerfinal­e moeten staan. Tot het alweer een goal in het slot slikte. 2-0 of 2-1 tegen Union: een wereld van verschil.

-

Dinsdag in de late namiddag kreeg STVV een bod binnen van Trabzonspo­r op Eric Bocat. Na een nachtje bedenktijd volgde woensdag een tegenbod vanuit Sint-Truiden en vervolgens bleef het stil aan Turkse zijde. In Turkije sluit de transferma­rkt op 9 februari om middernach­t. Indien Trabzonspo­r de transfer wil afronden, zal het vaart achter de onderhande­lingen moeten zetten. Intussen trainde Bocat mee op Stayen, waar de Kanaries woensdag hun voorbereid­ing op de wedstrijd tegen Kortrijk aanvatten.

Dan tóch Ferran Jutglà op links en niet de verwachte Michal Skoras. Bij Union viel Machida naast de ploeg. De wegen van coaches zijn soms ondoorgron­delijk. Maar, en we zijn niet te beroerd om dat toe te geven, Ronny Deila leek meteen gelijk te krijgen. Heerlijke combinatie van Jutglà met Vanaken, waarop de Spanjaard perfect Skov Olsen bediende. Die liet Moris met links kansloos. 1-0 na zo’n tien minuten. Bluvn goan, is één van de slogans van Club. Had blauw-zwart moeten doen: het was de betere, maar de rem ging erop. Het kabbelde. Langs de zijlijn stond Deila bij momenten druk te gebaren dat het vooruit moest. De Noor zal weleens kiezen voor een behouden aanpak, zoals in het slot op de Bosuil, maar hij is allerminst een voorstande­r van achteruit kruipen. Dat leidt nergens toe. Club behield de controle, maar niet meer dan dat.

Mysterieus kwartier

De rust is voor buitenstaa­nders een mysterieus kwartier. Het is speculeren wat de trainer zijn spelers meegeeft. Blijkbaar had wat Deila zei effect, want na veertig seconden in de tweede helft zette Skov Olsen een dribbel op in de zestien. Zijn voorzet met rechts bereikte Jutglà, die Moris klopte met een kopbal: 2-0. Bluvn goan, het loont, nietwaar? Wat mooi om zien was, was hoe Thiago Jutglà net niet doodknuffe­lde. De Braziliaan was blij dat zijn concurrent gescoord had. Op het Basecamp wordt Thiago bijzonder graag gezien, en dat blijkt dus niet op schone schijn gebaseerd.

Union was niet op de afspraak. Een collega had ons weliswaar verteld dat hij een moeilijke avond verwachtte voor de Brusselaar­s omdat het toch niet “kan blijven duren”, maar dat zeggen we al drie jaar. Toch ontgoochel­de Union dit keer zowel qua voetbal als qua intensitei­t. Alexander Blessin probeerde een ommekeer in te zetten met een driedubbel­e wissel. Deila zuchtte eens van opluchting dat híj dat niet hoefde te doen, want op de bank was de spoeling dun door alle blessurele­ed.

Er was op voorhand veel te doen over de keuzes die de Noor diende te maken. De man deed waarvoor hij rijkelijk wordt betaald: de juiste spelers opstellen. Odoi en Balanta hebben gebreken, maar deze keer toonden ze vooral hun kwaliteite­n. Ook Jutglà was dus bepalend. Naarmate de minuten vorderden, bleef Club de beste ploeg. Vanaken claimde een strafschop na een contact met Vanhoutte. Van Driessche f loot niet, ook de VAR vond het te weinig. We willen het er vooral niet (opnieuw) over hebben. Wat wel gezegd mag worden: Van Driessche f loot prima.

Alweer dure tegengoal

Zoals Club dat in zijn totaliteit ook was. Jammer van dat laatste halfuur van de eerste helft - toen was meer aanvalslus­t welkom geweest -, maar voorts rechtte blauw-zwart collectief de rug na twee ontgoochel­ende uitslagen. Het leek een perfecte avond te worden. Club was veel beter en leek zichzelf te belonen met een geruststel­lende bonus. Tot de speaker ineens aangaf dat er vijf minuten extra tijd volgden. Het gaf Union hoop. Het zou toch niet?

Homma beging een domme overtredin­g aan de zijlijn. De bal kwam in het pak terecht. Vanuit de kluts maakte Machida de 2-1. Club slikte zo alweer een duur doelpunt in het slot. De derde keer op één week tijd. Niet normaal.

Plots is zo goed als alles weer te herdoen op 28 februari. Union leek dood. Het is nu weer springleve­nd. Club zal op zijn best moeten zijn in de return.

CLUB BRUGGE: Mignolet, Odoi, Spileers, Mechele, Meijer, Balanta, Nielsen, Vanaken, Skov Olsen (82’ Skoras), Jutgla (88’ Homma), Thiago

UNION: Moris, Mac Allister, Burgess, Sykes, Castro-Montes (57’ Terho), Vanhoutte, Sadiki (57’ Rasmussen), Puertas, Lapoussin (57’ Machida), Nilsson, Amoura

DOELPUNTEN: 10’ Skov Olsen 1-0, 46’ Jutgla 2-0), 90+3’ Machida 2-1

GELE KAARTEN: 30’ Mechele, 31’ Lapoussin , 36’ Spileers, 67’ Amoura, 67’ Skov Olsen, 78’ Odoi, 90+3’ Burgess

SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche

 ?? ??
 ?? © BELGA ?? Jutglà zette blauw-zwart op 2-0, maar die voorsprong smolt in blessureti­jd gedeelteli­jk weg.
© BELGA Jutglà zette blauw-zwart op 2-0, maar die voorsprong smolt in blessureti­jd gedeelteli­jk weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium