Het Belang van Limburg

Lotte Kopecky start wegseizoen in de woestijn:

- Hugo Coorevits

Vanaf vandaag showt Lotte Kopecky (28) vier dagen haar regenboogt­rui in de UAE Tour. “Het wordt moeilijker koersen maar ze straalt zoveel zelfvertro­uwen uit”, zegt algemeen manager Danny Stam.

Als toprenster was de Omloop altijd al de openingsko­ers van Lotte Kopecky, maar nu rijdt ze voor het eerst de UAE Tour. “Ze zei me: ‘Ik wil wel mee, hoor’”, vertelt Danny Stam, algemeen manager van SD Worx-Protime. “Ik was eerst redelijk verrast, maar werd er wel blij van. Ik kan haar ook volgen. Veranderin­g van spijs doet nu eenmaal eten. Het was altijd een beetje eenzelfde aanloop. En dit is toch wel een leuke wedstrijd om eens wat anders te doen dan drie maanden te trainen. Je kan kijken wat je nog mist en dan is er nog de laatste stage in Jávea, die op 14 februari begint. Het is niet extreem ver vliegen, niet extreem veel tijdsversc­hil (drie uur, red.). Dit is anders dan de Tour Down Under. Ik ben ervan overtuigd dat wij een betere voorbereid­ing hebben als wij op stage gaan in de plaats van naar daar te vliegen en er twee weken te fietsen. Dan zit je na een megareis met een megajetlag opgezadeld. Dat is niet bevorderli­jk richting het voorjaar. Je ziet het met heel veel rensters die eenmaal terug uit Australië een knauwtje krijgen. Maar laat ons duidelijk zijn: de UAE Tour is een opwarmertj­e.”

Klimtest op Jebel Hafeet

Drie sprintritt­en en een bergetappe naar Jebel Hafeet: zo ziet de vierdaagse in de World Tour eruit. “We hebben een goede groep om de sprint aan te trekken voor Lorena Wiebes. En we willen met Lotte ook weleens kijken hoe ver ze de derde dag komt op die bijna 11 km lange klim (stijgingsp­ercentage 7 %, red.). We moeten natuurlijk niet gelijk denken dat ze deze etappe kan winnen, maar hopelijk heeft ze een goede dag.”

 ?? © RR ?? In de UAE Tour kan Kopecky haar regenboogt­rui showen.
© RR In de UAE Tour kan Kopecky haar regenboogt­rui showen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium